Ο άδολος έρωτας του ποιητή Τζόν Κίτς, δημοπρατήθηκε και η ερωτική επιστολή πουλήθηκε για το αστρονομικό ποσό των 110.000 ευρώ.

Το ποσό αποτελεί ρεκόρ για ένα χειρόγραφο ποιητή, σύμφωνα με τον οίκο Μπόναμς του Λονδίνου, ενώ ο ποιητής δεν θα μπορούσε να προβλέψει τέτοια εξέλιξη για την ερωτική επιστολή που έγραψε το 1820, ένα έτος πριν από τον θάνατό του.

Ο Κιτς έγραψε την επιστολή στο σπίτι του στο Χάμπστεντ στο Λονδίνο, όταν ήταν γείτονας της Φάνι Μπρόουν και περιγράφει τον εαυτό του ως έναν "φτωχό κρατούμενο που δε μπορεί να τραγουδήσει σε ένα κλουβί", αναφερόμενος στην φυματίωση από την οποία έπασχε και η οποία τον εμπόδιζε να συναντήσει το νεαρό κορίτσι.

Ο Τζον Κιτς απεβίωσε στην Ρώμη σε ηλικία 25 ετών, ενώ η ιστορία αγάπης με την Φάνι Μπρόουν εξιστορείται στην ταινία "Bright star" της Τζέιν Κάμπιον.

Την ερωτική επιστολή αγόρασε η πόλη του Λονδίνου προκειμένου να εκτεθεί στο σπίτι του Κιτς στο Χάμπστεντ, όπου έχει δημιουργηθεί ένα μικρό μουσείο για τον ποιητή.

"Αυτή η επιστολή και άλλα αντικείμενα θα εκτεθούν στο σπίτι του Κιτς, προκειμένου να βοηθήσουν τους επισκέπτες να καταλάβουν καλύτερα την ζωή του Κιτς και τα πάθη που τον οδήγησαν να δημιουργήσει ένα τόσο θαυμάσιο έργο" δήλωσε ο Μάικλ Γουέλμπανκ, επικεφαλής της επιτροπής που είναι υπεύθυνη για το σπίτι του ποιητή.