current views are: 1

17 Απριλίου 2014
Δημοσίευση19:44

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τις «λαμπρατζιές» στην Κύπρο

Ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη θεωρεί την κατάσταση που επικρατεί με τις λαμπρατζιές ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς, ο οποίος ζήτα τη λήψη μέτρων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Δημοσίευση 19:44’
αρθρο-newpost

Ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη θεωρεί την κατάσταση που επικρατεί με τις λαμπρατζιές ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς, ο οποίος ζήτα τη λήψη μέτρων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη θεωρεί την κατάσταση που επικρατεί με τις λαμπρατζιές ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς στην Κύπρο, ο οποίος ζήτα τη λήψη μέτρων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς Δώρος Αντωνίου, σε σημερινή επιστολή του προς τον Ιωνά Νικολάου αναφέρει πως η κατάσταση με το «έθιμο» της λαμπρατζιάς βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου, με συνέπεια να απειλείται η σωματική ακεραιότητα και η περιουσία αρκετών δημοτών, ενώ όπως καταγγέλλει, μέχρι και ο ίδιος δέχεται απειλές για το γεγονός ότι τα συνεργία του Δήμου απομακρύνουν επικίνδυνους σωρούς από ξύλα που συγκεντρώνονται έξω από τις εκκλησίες, στη βάση απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για απαγόρευση των λαμπρατζιών.

Τις τελευταίες ημέρες, σημειώνει ο κ.Αντωνίου, «ομάδες νεαρών με πραγματικά άγριες διαθέσεις, ζητούν επίμονα να πραγματοποιήσουν τη λαμπρατζιά και απειλούν ακόμη και για τη σωματική ακεραιότητα τόσο τη δική μου, όσο και υπαλλήλων του Δήμου».

«Δυστυχώς, παρά τις έντονες προσπάθειες μας να ελέγξουμε την κατάσταση σε συνεργασία πάντοτε με την αστυνομία, αυτό δεν κατέστη δυνατό», αναφέρει ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς, καλώντας τον Υπουργό Δικαιοσύνης όπως λάβει δυναμικά μέτρα «ούτως ώστε να τεθεί επιτέλους ένας φραγμός σε αυτή την ανεξέλικτη και καθόλα επικίνδυνη πλέον κατάσταση».

Σε επισυναπτόμενη αλληλογραφία, ο κ.Αντωνίου ενημερώνει επίσης τον αρμόδιο Υπουργό, για τα έκτροπα που έχει ήδη καταγγείλει στον αστυνομικό διευθυντή Λεμεσού και τα οποία προκαλούνται από νεαρά άτομα, στην προσπάθεια τους να εξασφαλίσουν περισσότερες ποσότητες ξύλων για τη λαμπρατζιά.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, άγνωστοι έκοψαν μέσα από την αυλή του ΙΔ’ Δημοτικού σχολείου, κυπαρίσσι ύψους γύρω στα 25 μέτρα και ηλικίας πέραν των 30 χρόνων, ενώ την ίδια μέρα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά μέσα στην υπόγεια διάβαση παρά την εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα με ξύλα και λάστιχα που μάζεψαν, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στους πεζούς που την χρησιμοποιούν ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, για την μετάβαση τους στην εκκλησία εν όψει των εορτών του Πάσχα.

Επίσης, δημότης κατάγγειλε ότι κλάπηκε από τη βεράντα του έπιπλο αντίκα, το οποίο βρήκε στο χώρο της λαμπρατζιάς καταστραμμένο, μαζί με άλλα ξύλα, ενώ γυναίκα κατήγγειλε ότι νεαροί της έκλεψαν τις καρέκλες της βεράντας, τις οποίες χρησιμοποιούν όταν περιφρουρούν το χώρο γύρω από τη λαμπρατζιά της εκκλησίας τους.


σχετικα αρθρα