Σταθερά αυξανόμενη είναι η αποδοκιμασία των Βραζιλιάνων για την πρόεδρο της χώρας Ντίλμα Ρουσέφ έξι μήνες πριν τις εκλογές, όπου θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία, στις οποίες παραμένει πάντως η επικρατέστερη για τη νίκη, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύθηκε χθες.

Ο αυξανόμενος πληθωρισμός και η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης έχουν υπονομεύσει τη δημοτικότητα της Ρουσέφ σε σημείο που πλέον περισσότεροι Βραζιλιάνοι αποδοκιμάζουν τον τρόπο με τον οποίο κυβερνά από όσους θεωρούν καλές τις επιδόσεις της, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Ibope.

Το ποσοστό δημοτικότητας της Ρουσέφ μειώθηκε στο 47% τον Απρίλιο από 51% τον Μάρτιο, ενώ το ποσοστό των Βραζιλιάνων, οι οποίοι αποδοκιμάζουν τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά της, αυξήθηκε στο 48% από 43% πριν από έναν μήνα.

Η δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο G1 του βραζιλιάνικου τηλεοπτικού δικτύου TV Globo, κατέδειξε ότι το ποσοστό των πολιτών, οι οποίοι εγκρίνουν το έργο της κυβέρνησής της, υποχώρησε κατά 9 μονάδες μέσα σε πέντε μήνες, στο 34% τον Απρίλιο.