current views are: 1

19 Απριλίου 2014
Δημοσίευση00:32

Σε δίκη για ομοφυλοφιλία δύο άνδρες στην Ουγκάντα

Δύο άντρες στην Ουγκάντα θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης τον επόμενο μήνα, κατηγορούμενοι για ομοφυλοφιλία.

Δημοσίευση 00:32’
αρθρο-newpost

Δύο άντρες στην Ουγκάντα θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης τον επόμενο μήνα, κατηγορούμενοι για ομοφυλοφιλία.

Δύο άντρες στην Ουγκάντα θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης τον επόμενο μήνα, κατηγορούμενοι για ομοφυλοφιλία. Πρόκειται για τους πρώτους ανθρώπους στους οποίους απαγγέλλονται σχετικές κατηγορίες αφότου πέρασε ο αμφιλεγόμενος αντι-γκέι νόμος στη χώρα.

Την Πέμπτη οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν πως υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις εναντίον του Κιμ Μουκίσα και του Τζάκσον Μουκάσα, οι οποίοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες όταν πρωτοεμφανίστηκαν στο δικαστήριο νωρίτερα φέτος. Οι δύο άντρες κρατούνται σε φυλακή της Καμπάλα από τον περασμένο Δεκέμβριο. 

Ο 24χρονος επιχειρηματίας Μουκίσα κατηγορείται ότι «έχει σεξουαλική γνώση ενός προσώπου ενάντια στους νόμους της φύσης», ενώ ο 19χρονος Μουκάσα επειδή «επέτρεψε σε ένα πρόσωπο να έχει σεξουαλική γνώση του ιδίου ενάντια στους νόμους της φύσης».

Οι δύο άντρες είναι οι πρώτοι στη χώρα που θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενοι για ομοφυλοφιλία. Ο πρόεδρος της Ουγκάντα υπέγραψε τον Φεβρουάριο τον σχετικό νόμο, ο οποίος προβλέπει 14ετη φυλάκιση για όσους τον παραβαίνουν για πρώτη φορά, ενώ επιτρέπει την ισόβια φυλάκιση ως ποινή για «επιδεινωμένη ομοφυλοφιλία»

Η δίκη τους έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 7 Μαΐου.


σχετικα αρθρα