Μετά την πανωλεθρία που υπέστη στις πολιτειακές εκλογές της Νέας Νότιας Ουαλίας το Εργατικό Κόμμα, το περασμένο Σάββατο, τώρα θα στερηθεί των υπηρεσιών του πιο σοβαρού και ικανού στελέχους του.

Πρόκειται για τον ομογενή πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Γιάννη Χατζηστέργο ο οποίος γνωστοποίησε στην εφημερίδα The Australian την απόφασή του να παραιτηθεί από την πολιτική έως το Πάσχα.

"Ο κ. Χατζηστέργος που στην περίοδο 2003-2007 υπηρέτησε και υπουργός Υγείας, ήταν το πιο ικανό στέλεχος του κόμματος που απόμεινε μετά την εκλογική ήττα", έγραψε η The Australian.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι καθ' όλη την διάρκεια της πολιτικής του καριέρας και από όποια θέση και αν υπηρέτησε ο κ. Χατζηστέγος, ήταν και πολύ κοντά στην ομογένεια.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ο νέος αρχηγός των Εργατικών στη Νέα Νότια Ουαλία, Τζον Ρόμπερτσον, τον παρακάλεσε να μην παραιτηθεί αλλά ο κ. Χατζηστέργος ήταν ανένδοτος. Σε ηλικία 50 ετών θέλει να επιστρέψει στην δικηγορία από όπου και ξεκίνησε.

Ο κ. Χατζηστέργος απέδωσε τη βαριά ήττα των Εργατικών στον τρόπο που η κυβέρνηση προσπάθησε να ιδιωτικοποιήσει την Δημόσια Υπηρεσία Ηλεκτρισμού αλλά και στην αντίθεση των Εργατικών συνδικαλιστών.

"Γελοιοποίησαν τον πρώην Εργατικό πρωθυπουργό κ. Ιέμα και εκβίαζαν υπουργούς και βουλευτές. Από ένα σημείο και μετά η ήττα ήταν αναπόφευκτη" είπε.

Αξίζει να σημειωθεί πως νέος αρχηγός ανέλαβε ο πρώην υπουργός Συγκοινωνιών, Ρόμπ Ρόμπερτσον, ο άνθρωπος που κινητοποίησε τα συνδικάτα για να ρίξουν τον πρώην πρωθυπουργό. Ο κ. Ρόμπερτσον, αναλαμβάνει ένα πολύ αδύνατο Εργατικό κόμμα και δέχεται σκληρή κριτική για την στάση του στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του ηλεκτρισμού.

Πιο σκληρός επικριτής του είναι ο πρώην Ομοσπονδιακός πρωθυπουργός, Πολ Κίτιγκ που δήλωσε ότι "λυπάται το κόμμα που κατάντησε να ζητά τις υπηρεσίες του κ. Ρόμπερτσον".

Όσο για τον Χατζηστέργο δηλώνει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από το Εργατικό κόμμα.

"Η παράταξη αυτή", είπε, "έδωσε σε μένα, ένα παιδί μεταναστών τη δυνατότητα να εκλεγώ μέλος του κοινοβουλίου και να υπηρετήσω την πολιτεία ως υπουργός. Δεν μπορώ να την προδώσω, ούτε να αισθανθώ πικρία".