Τον αποτροπιασμό της εξέφρασε σήμερα η Ρωσία για την φονική επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα στην πόλη Σλαβιάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, την οποία καταδίκασε χαρακτηρίζοντάς την "μια πρόκληση" των Ουκρανών φανατικών εθνικιστών. 

Ρωσία εκφράζει τον αποτροπιασμό της γι'αυτήν την πρόκληση η οποία δείχνει την έλλειψη καλής θέλησης από την πλευρά των αρχών του Κιέβου για τον αφοπλισμό των εθνικιστών και των εξτρεμιστών", υπογραμμίζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την επίθεση κοντά στην Σλαβιάνσκ, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 4 ανθρώπων --τριών φιλορώσων αυτονομιστών και ενός επιτιθέμενου που δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη--, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο που βρίσκεται εκεί. 

Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι υπάρχει μόνον ένας νεκρός από την επίθεση και τρεις τραυματίες. 

Η Μόσχα απέδωσε την επίθεση αυτή στον Δεξιό Τομέα, μια εθνικιστική ακροδεξιά οργάνωση της Ουκρανίας η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στις διαδηλώσεις που οδήγησαν στην ανατροπή του υποστηριζόμενου από την Μόσχα προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς τον Φεβρουάριο. 

"Αθώοι πολίτες σκοτώθηκαν από την επίθεση ενόπλων μαχητών του Δεξιού Τομέα", σημειώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής "κατέσχεσαν αυτοκίνητα των επιτιθέμενων στα οποία βρήκαν όπλα, σχέδια της περιοχής και σύμβολα του Δεξιού Τομέα". 

"Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η τραγωδία αυτή σημειώθηκε μετά την υπογραφή στις 17 Απριλίου της συμφωνίας της Γενεύης" ανάμεσα στην Ρωσία, την Ουκρανία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, επισημαίνει επίσης το ρωσικό υπουργείο. 

Ρωσία επιμένει ότι η ουκρανική πλευρά πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για μια αποκλιμάκωση στην νοτιοανατολική Ουκρανία", όπως προβλέπει η συμφωνία αυτή, καταλήγει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας στην ανακοίνωσή του.