Ξαναφουντώνουν οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysia Airlines. Αυτή τη φορά, ένας αμερικανός συγγραφέας και πρώην στέλεχος πετρελαϊκής εταιρείας υποστηρίζει πως το αεροπλάνο το κατέρριψαν οι Αμερικάνοι.

Ο Juck Chuckman θεωρεί πως είναι πολύ πιθανό οι ΗΠΑ, σκόπιμα ή κατά λάθος, να κατέρρριψαν το Boeing. Σε άρθρο του στο OpEdNews.com, ο Chuckman διερωτάται εάν είναι δυνατόν οι Ηνωμένες Πολιτείες να κατέρριψαν είτε κατά λάθος είτε σκόπιμα την πτήση MH 370 και τώρα θέλουν να το κρύψουν.

«Η πιθανότητα να βρεθούν τα συντρίμμια, ακόμη κι αν η τοποθεσία της συντριβής έχει βρεθεί, τέσσερα μίλια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ανάμεσα σε υποθαλάσσια βουνά, είναι απίθανες στην καλύτερη περίπτωση, οπότε οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να παραμείνουν σίγουρες ότι δε θα βρεθούν ποτέ απτές αποδείξεις», σημειώνει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Chuckman, ακόμη κι αν αποδειχθεί αυτή η θεωρία, δε θα είναι κάτι άνευ προηγουμένου, αφού τουλάχιστον τρεις φορές, ο αμερικανικός στρατός έχει καταρρίψει πολιτικά αεροσκάφη. 

Δεν έχω ιδέα τι έγινε, αν ένας απατεώνας πιλότος ή ένας αεροπειρατής, οδήγησε την πτήση MH370 να αποκοπεί από την επικοινωνία, να αλλάξει πορεία και να πετάξει σε χαμηλό ύψος αλλά ξέρω ότι το γεγονός αυτό δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από στις αμερικανικές στρατιωτικές και μυστικές υπηρεσίες», καταλήγει ο John Chuckman.

Μια από τις πρώτες θεωρίες... συνωμοσίας που ακούστηκαν ήταν πως το μοιραίο Boeing και εκείνοι που είχαν τον έλεγχό του (οι πιλότοι ή αεροπειρατές) ήθελαν να το οδηγήσουν στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία, όπου οι ΗΠΑ διατηρούν στρατιωτική βάση και να το καταρρίψουν εκεί. 

Η αμερικανική βάση βρίσκεται στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία κοντά στης Μαλδίβες, στην «καρδιά»  του Ινδικού Ωκεανού κι έχει μόνιμο προσωπικό 2.000 άτομα.

Αν το αεροπλάνο της Malaysia Airlines δεν ανταποκρίθηκε σε σήματα ή τις προειδοποιήσεις των Αμερικανών, τότε εκείνοι δε θα δίσταζαν ακόμη και να το καταρρίψουν. 

Άκαρπες οι έρευνες

Κανένα ίχνος από το μοιραίο Boeing δεν έχει εντοπιστεί ακόμη, αν και το ρομποτικό βαθυσκάφος που εξετάζει το βυθό του Ινδικού Ωκεανού έχει ήδη σαρώσει τα δύο τρίτα της περιοχής των ερευνών.

"To Bluefin-21 ερεύνησε περίπου τα δύο τρίτα της ζώνης ερευνών. Μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε τίποτα" ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Συντονισμού των Υπηρεσιών (JACC) που έχει αναλάβει να συντονίζει την επιχείρηση εντοπισμού της πτήσης ΜΗ370.

Το αυτόνομο βαθυσκάφος "χτενίζει" τη ζώνη όπου εντοπίστηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες σήματα τα οποία θα μπορούσαν να προέρχονται από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, σε απόσταση περίπου 1.700 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Περθ. Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί κανένα άλλο σήμα, γεγονός που ίσως να σημαίνει ότι οι μπαταρίες των μαύρων κουτιών έχουν πλέον εξαντληθεί.

Την τελευταία εβδομάδα το Bluefin-5, που έχει το σχήμα τορπίλης μήκους 5 μέτρων, πραγματοποίησε οκτώ αποστολές και κατέβηκε κάτω από το μέγιστο όριό του των 4.500 μέτρων. Σήμερα θα "βουτήξει" για ένατη φορά ενώ στην επιφάνεια δέκα στρατιωτικά αεροσκάφη και έντεκα πλοία συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό συντριμμιών, χωρίς μέχρι στιγμής κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Όλα τα συντρίμμια που είχαν εντοπιστεί από δορυφόρους στον ωκεανό διαπιστώθηκε τελικά ότι δεν ανήκαν στο αεροπλάνο.

Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 239 άνθρωποι, πραγματοποιούσε την πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο αλλά χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ περίπου μία ώρα μετά την απογείωσή του στις 8 Μαρτίου.