Χρέος όλων μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για την επανένωση της πατρίδας μας, αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του για την 21η Απριλίου, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η ιστορία διδάσκει ότι η απουσία ενότητας και οι εθνικοί διχασμοί πλήττουν ανεπανόρθωτα το εθνικό συμφέρον και μόνο δεινά επιφέρουν, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σε δήλωση του για την συμπλήρωση 47 χρόνων από την κατάλυση της δημοκρατίας στην Ελλάδα και την πραξικοπηματική ανάληψη της εξουσίας από τη χούντα των συνταγματαρχών.

Η χούντα, αναφέρει, επέφερε μεγάλα δεινά στον ευρύτερο Ελληνισμό, αλλά και ειδικότερα στην Κύπρο. Η 21η Απριλίου 1967 έμελλε να έχει δραματικές συνέπειες με αποκορύφωμα, επισημαίνει, το προδοτικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή.

«Αποτελεί χρέος όλων μας, στη μνήμη των θυμάτων του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, να συνεχίσουμε τον αγώνα για προάσπιση της δημοκρατίας και για την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας», καταλήγει η δήλωση του Κυπρίου κυβερνητικού εκπροσώπου.