Αεροψεκασμοί για τα κουνούπια στη Λάρνακα

Αεροψεκασμοί για τα κουνούπια στη Λάρνακα

Αεροψεκασμούς για καταπολέμηση των κουνουπιών θα διενεργήσει ο Δήμος Λάρνακας στην περιοχή των αλυκών, δηλαδή από τις Καμάρες μέχρι το Παρατηρητήριο Πουλιών παρά το Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Απριλίου 2014.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι οι αεροψεκασμοί θα διενεργηθούν από τις 06.30 – 09.30 το πρωί και γίνονται σε συνεργασία του Δήμου με το Τμήμα Δασών και κατόπιν έγκρισης του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας και των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Κράτους.

Οι αεροψεκασμοί θα επιχειρούνται σε χαμηλό ύψος για καλύτερα αποτελέσματα και θα διεξάγονται με τη χρήση βιολογικών παρασκευασμάτων. Θα χρησιμοποιηθεί το αεροσκάφος της Μονάδας Πτητικών Μέσων του Τμήματος Δασών τύπου “Air Tractor 802” κίτρινου χρώματος και αριθμό εγγραφής FD-1.

Κατά την ώρα του ψεκασμού το μονοπάτι της φύσης από τις Καμάρες μέχρι το Στρατόπεδο της Αλυκής θα είναι κλειστό για το κοινό, το οποίο καλείται όπως συνεργάζεται με τους αρμόδιους λειτουργούς του Δήμου.

Πηγή: kathimerini.com.cy

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο