Αυστηρότερο ρατσιστικό νόμο ζητούν οι Αυστραλοί

Αυστηρότερο ρατσιστικό νόμο ζητούν οι Αυστραλοί

Σύμφωνα με πρόσφατη σφυγμομέτρηση του οργανισμού Nielsen για λογαριασμό της εφημερίδας «The Age», το 88% των Αυστραλών πολιτών τάχθηκε ανεπιφύλακτα κατά των αλλαγών του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που προτείνει η συντηρητική κυβέρνηση Τόνι Άμποτ.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της σφυγμομέτρησης, ο Επίτροπος κατά των Ρατσιστικών Διακρίσεων, Tim Soutphommasane, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της σφυγμομέτρησης είναι τόσο εμφαντικά που η κυβέρνηση θα πρέπει να αποσύρει τις αλλαγές που σχεδίαζε να κάνει στο νομοσχέδιο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Αυστραλών, τόνισε ο Επίτροπος, πιστεύει ότι είναι παράνομο να προσβάλει ή να στρέφεται εναντίον κάποιου άλλου πολίτη βασιζόμενη στη φυλετική του καταγωγή.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η σημερινή νομοθεσία είναι επαρκής και προστατεύει τη φυλετική διαφορετικότητα και δεν χρειάζεται καμιά τροποποίηση.

Το όλο θέμα άρχισε όταν στη σχετική συζήτηση στη Γερουσία ο ομοσπονδιακός υπουργός Δικαιοσύνης, Τζωρτζ Μπράντις, επικαλούμενος την ελευθερία της έκφρασης δήλωσε ότι «οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να είναι ρατσιστές».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο