Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στο βορειοδυτικό Πακιστάν σε έκρηξη βόμβας που είχε στόχο την αυτοκινητοπομπή ηγέτη ισλαμιστικού κόμματος, ο οποίος είχε ήδη γίνει στόχος επίθεσης χθες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Μαουλάνα Φαζαλούρ Ρεχμάν, του οποίου το θρησκευτικό κόμμα Τζαμιάτ Ουλέμα-ε-Ισλάμ (JUI) μετείχε κάποτε στον κυβερνητικό συνασπισμό πριν εναχθεί στην αντιπολίτευση, σε απευθείας δήλωσή του σε πακιστανικό τηλεοπτικό δίκτυο είπε ότι δεν τραυματίστηκε.

Η βόμβα εξερράγη κατά τη διέλευση περιπολικού της αστυνομίας, η οποία είχε αναπτυχθεί στο σημείο αυτό για να εγγυηθεί την ασφάλεια της αυτοκινητοπομπής, στην περιοχή Σαρσάντα, κοντά στις περιοχές όπου ζουν οι φυλές του Πακιστάν που είναι προπύργιο των πακιστανών Ταλιμπάν και συμμάχων της Αλ Κάιντα, δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας.

"Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν εκ των οποίων τρεις αστυνομικοί και 20 τραυματίστηκαν", τόνισε. Το όχημα στο οποίο επέβαινε ο πολιτικός ηγέτης υπέστη μικρές ζημιές από την έκρηξη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του JUI Ασίφ Ικμπαλ Νταουντζάι.