current views are: 1

23 Απριλίου 2014
Δημοσίευση10:42

Ξεβράστηκαν πιθανά συντρίμμια του Boeing στις ακτές της Αυστραλίας

«Συναγερμός» σήμανε σήμερα, ύστερα από μεγάλο διάστημα ερευνών, όταν οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν πως εντόπισαν ένα «ενδιαφέρον αντικείμενο», που μπορεί να έχει σχέση με το μαλαισιανό αεροσκάφος της πτήσης ΜΗ370 που εξαφανίσθηκε μυστηριωδώς πριν από επτά εβδομάδες.

Δημοσίευση 10:42’
αρθρο-newpost

«Συναγερμός» σήμανε σήμερα, ύστερα από μεγάλο διάστημα ερευνών, όταν οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν πως εντόπισαν ένα «ενδιαφέρον αντικείμενο», που μπορεί να έχει σχέση με το μαλαισιανό αεροσκάφος της πτήσης ΜΗ370 που εξαφανίσθηκε μυστηριωδώς πριν από επτά εβδομάδες.

«Συναγερμός» σήμανε σήμερα, ύστερα από μεγάλο διάστημα ερευνών, όταν οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν πως εντόπισαν ένα «ενδιαφέρον αντικείμενο», που μπορεί να έχει σχέση με το μαλαισιανό αεροσκάφος της πτήσης ΜΗ370 που εξαφανίσθηκε μυστηριωδώς πριν από επτά εβδομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία του Συντονιστικού Κέντρου ξεβράστηκαν συντρίμμια σε απόσταση 10 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης Αουγκούστα στο νότιο τμήμα της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας, χωρίς όμως να επιβεβαιώσει εάν ανήκουν στο εξαφανισμένο Boeing.

Το κέντρο επιχειρήσεων από την Αυστραλία ανακοίνωσε πως το αντικείμενο φαίνεται να είναι μεταλλικό με υποδοχές από βίδες, ενώ όπως μεταδίδει το CNN, η μια πλευρά του είναι από fyberglass. Όσον αφορά στο σχήμα, περιγράφεται ως «στρογγυλοειδές, αλλά βασικά ακανόνιστο». Το μέγεθος του αντικειμένου δεν ανακοινώθηκε. 

Ωστόσο, ο επικεφαλής της έρευνας, Μάρτιν Ντόλαν, φάνηκε συγκρατημένος, δηλώνοντας ότι «όσο πιο πολύ το κοιτάμε, τόσο λιγότερο ενθουσιασμό νιώθουμε». 

Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 239 άνθρωποι, πραγματοποιούσε την πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο αλλά χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ περίπου μία ώρα μετά την απογείωσή του στις 8 Μαρτίου.

«Πράσινο» για διεθνή επιτροπή διερεύνησης για το Boeing

Toν ορισμό διεθνούς επιτροπής διερεύνησης της εξαφάνισης του Boeing ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο της Μαλαισίας

“Ο βασικός σκοπός της διεθνούς ερευνητικής ομάδας είναι να αξιολογήσει, να ερευνήσει και να αποσαφηνίσει την πραγματική αιτία του δυστυχήματος ώστε να μπορούν να αποφευχθούν παρόμοια δυστυχήματα στο μέλλον”, σημείωσε ο προσωρινός υπουργός Μεταφορών της χώρας Χισαμουντίν Χουσέιν σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στην Κουάλα Λουμπούρ.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η μαλαισιανή κυβέρνηση είχε επαφές με την κρατική εταιρεία πετρελαίου Petronas και άλλες οντότητες που δεν κατονόμασε οι οποίες έχουν στόχο να επεκταθούν οι έρευνες στον βυθό στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω πράγματι ότι αυξάνουμε τα μέσα που διατίθενται για τις έρευνες στον βυθό της θάλασσας”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με μαλαισιανούς αξιωματούχους, οι ειδικοί που θα απαρτίσουν αυτήν την ανεξάρτητη ομάδα έρευνας θα διοριστούν την ερχόμενη εβδομάδα και η έρευνα μπορεί να ξεκινήσει μια εβδομάδα αργότερα.

“Είναι επιτακτικής σημασίας για την κυβέρνηση να σχηματιστεί μια ανεξάρτητη ομάδα ερευνητών, η οποία θα είναι όχι μόνον ικανή και θα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, αλλά θα είναι επίσης και εξαιρετικά αξιόπιστη”, σημείωσε ο Χισαμουντίν.

Η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας θα ηγηθεί στην έρευνα που θα διεξαχθεί βάσει των κανόνων του ΟΗΕ, δήλωσαν πηγές στο Ρόιτερς.

Οι ερευνητικές αρχές θα χρειαστεί να “αναδιοργανωθούν και να ανανεώσουν την στρατηγική τους” αν δεν βρεθεί τίποτε στην τρέχουσα ζώνη των ερευνών”, σημείωσε εξάλλου ο Μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών, υπογραμμίζοντας ότι η έρευνα “θα συνεχιστεί”.

συνεχιστεί”.

Εξάλλου η Αυστραλία και η Μαλαισία δεσμεύτηκαν σήμερα να συνεχίσουν τις έρευνες για το αεροσκάφος έως ότου λυθεί το μυστήριο που περιβάλλει την εξαφάνισή του εδώ και επτά εβδομάδες, την ώρα ωστόσο που οι αρχές αναγκάζονταν εκ νέου για δεύτερη ημέρα σήμερα να αναστείλουν τις έρευνές τους από αέρος λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στην περιοχή και το ρομποτικό βαθυσκάφος, που εξετάζει το βυθό για να εντοπίσει τα συντρίμμια του Boeing 777 της Malaysia Airlines, πλησιάζει στο τέλος της πρώτης πλήρους αποστολής του χωρίς να έχει βρει κάποιο στοιχείο.

Στο ίδιο πνεύμα με τον υπουργό Μεταφορών της Μαλαισίας, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ δήλωσε νωρίτερα ότι η στρατηγική που ακολουθείται στις έρευνες θα αλλάξει αν η εξέταση του βυθού από το βαθυσκάφος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού δεν καταφέρει να βρει κάποιο ίχνος του αεροπλάνου, το οποίο εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου με 239 επιβαίνοντες.

“Θα επανεξετάσουμε την έρευνα, αλλά δεν θα σταματήσουμε έως ότου να έχουμε κάνει τα πάντα για να λύσουμε αυτό το μυστήριο”, σημείωσε.

“Ο μόνος τρόπος που υπάρχει για να φτάσουμε στο τέρμα είναι να συνεχίσουμε να ερευνούμε στην πιθανή ζώνη συντριβής (του αεροπλάνου) έως ότου βρούμε κάτι ή έως ότου έχουμε ψάξει τόσο εξονυχιστικά όσο επιτρέπει η σημερινή ανθρώπινη ιδιοφυΐα”, πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα ωστόσο οι αρχές ανέστειλαν σήμερα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τις έρευνες από αέρος λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, της ομίχλης και της θαλασσοταραχής στην περιοχή των ερευνών.

“Οι τρέχουσες καιρικές συνθήκες προκαλούν θαλασσοταραχή και κακή ορατότητα και καθιστούν τις έρευνες από αέρος αναποτελεσματικές και πιθανώς επικίνδυνες”, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές, προσθέτοντας ότι 12 πλοία θα συνεχίσουν να βοηθούν στην επιχείρηση.

Επίσης υπεύθυνοι των ερευνών ανακοίνωσαν ότι μόλις το Bluefin-21 το οποίο πραγματοποιεί έρευνα βορειοδυτικά της Πέρθης στην Αυστραλία, ολοκληρώσει την τρέχουσα αποστολή του, θα το χρησιμοποιήσουν σε άλλες περιοχές, οι οποίες δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη.

Την ίδια ώρα σε μια ένδειξη της κλιμάκωσης της απελπισίας των συγγενών των ανθρώπων που αγνοούνται οι οποίοι ζητούν απαντήσεις, μια ομάδα που δηλώνει ότι απαρτίζεται από συγγενείς δημοσίευσε επιστολή προς τον υπουργό Χισαμουντίν, στην οποία καλεί την κυβέρνηση να ερευνήσει σχετικά με τις παλιές πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Κανταχάρ, στο Αφγανιστάν.

“Είναι καιρός η κυβέρνηση να αρχίσει να σκέφτεται χωρίς περιορισμούς διερευνώντας και επανεξετάζοντας όλες τις υποθέσεις, νέες και παλιές”, αναφέρεται στην επιστολή η οποία δημοσιεύεται σήμερα στο Facebook.


σχετικα αρθρα