Ως πρώην μέλη του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου» δεν θα κρύψουμε τίποτα και δεν είμαστε αντίθετοι στη διερεύνηση συγκεκριμένων εγκλημάτων, για τα οποία υπάρχουν υποψίες, δήλωσε ο υπουργός Δυνάμεων Ασφάλειας του Κοσόβου, Αγκίμ Τσέκου και τόνισε ότι κάθε μέλος του ΑΣΚ είναι έτοιμο να βρεθεί αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη.

Ο Αγκίμ Τσέκου, πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου και πρώην διοικητής του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου», σε δηλώσεις στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Κοσόβου, RTK2, εκτίμησε ότι το δικαστικό σύστημα του Κοσόβου θα μπορούσε αυτόνομα να επιλύσει το ζήτημα και χαρακτήρισε «αδικία την οποία διαπράττει η δικαιοσύνη» το γεγονός ότι η έδρα του μελλοντικού ειδικού δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου του ΑΣΚ δεν θα βρίσκεται στην Πρίστινα.

«Το Κόσοβο έχει τις ικανότητες να συγκροτήσει δικαστήριο ως συστατικό τμήμα του δικαστικού συστήματος και δεν υπάρχει ανάγκη για ξεχωριστό τομέα» ανέφερε ο κ. Τσέκου προσθέτοντας ότι πρόκειται για έκφραση δυσπιστίας έναντι της δικαιοσύνης του Κοσόβου.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα του Τύπου ότι θα μπορούσε να είναι πρώτος που θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου του ειδικού δικαστηρίου, ο κ. Τσέκου έκανε λόγο για εικασίες.

«Δεν νομίζω ότι γνωρίζει κανείς ποιος θα καθίσει εκεί πρώτος. Όλοι είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε υποψίες και κατηγορίες. Αυτό που είναι θετικό σε σχέση με το συγκεκριμένο δικαστήριο είναι ότι με την ολοκλήρωση του έργου του θα εξαλειφθούν οι υποθέσεις και οι προκαταλήψεις σε σχέση με τον ΑΣΚ» τόνισε ο κ. Τσέκου και σημείωσε ότι "τότε θα γίνει σαφές ποιος ήταν θύμα και ποιος επιτιθέμενος".