Έρευνες για τον εντοπισμό δύο παιδιών, ενός έτους και τριών χρονών που εξαφανίστηκαν και υπάρχουν φόβοι ότι έπεσαν στα νερά του ποταμού Τούρια που υπερχείλισε είναι σε εξέλιξη στο χωριό Μπάνκοβατς του δήμου Αλεξίνατς.

Η εξαφάνιση των παιδιών δηλώθηκε στην αστυνομία και στο Κέντρο Έκτακτων Καταστάσεων.

Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, υπάρχουν υποψίες ότι τα παιδιά μπορεί να έχουν πέσει στον ποταμό Τούρια, δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug ο επικεφαλής της διεύθυνσης έκτακτων καταστάσεων της πόλης Νις, Ζάρκο Νταμιάνοβιτς.

Την εξαφάνιση των παιδιών δήλωσε μία γυναίκα από το χωριό και δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη, πρόσθεσε.

Στο δήμο Αλεξίνατς, όπως και σε άλλους δήμους της Σερβίας που επλήγησαν από πλημμύρες, οι αρχές πριν από δύο μέρες κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Στην περιοχή υπάρχουν οκτώ μέλη της ομάδας διάσωσης με τέσσερα οχήματα του κέντρου εκτάκτων περιστατικών από τη Νις και διασώστες πυροσβέστες από το Αλεξίνατς. Παρακολουθούμε την κατάσταση» δήλωσε ο κ. Νταμιάνοβιτς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που μεταδίδει ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός του Βελιγραδίου B92, 27χρονη μητέρα με τα δύο παιδιά της, (αγόρι ενός έτους και κορίτσι τριών ετών) περπατούσαν δίπλα στο ποτάμι, το κορίτσι έπεσε μέσα και η μητέρα με το μωρό στην αγκαλιά προσπάθησε να σώσει την 3χρονη.