current views are: 4

23 Απριλίου 2014
Δημοσίευση13:10

Μαλαισία: «Πράσινο» για διεθνή επιτροπή διερεύνησης για το Boeing

Toν ορισμό διεθνούς επιτροπής διερεύνησης της εξαφάνισης του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο της Μαλαισίας. 

Δημοσίευση 13:10’
αρθρο-newpost

Toν ορισμό διεθνούς επιτροπής διερεύνησης της εξαφάνισης του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο της Μαλαισίας. 

Toν ορισμό διεθνούς επιτροπής διερεύνησης της εξαφάνισης του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο της Μαλαισίας

“Ο βασικός σκοπός της διεθνούς ερευνητικής ομάδας είναι να αξιολογήσει, να ερευνήσει και να αποσαφηνίσει την πραγματική αιτία του δυστυχήματος ώστε να μπορούν να αποφευχθούν παρόμοια δυστυχήματα στο μέλλον”, σημείωσε ο προσωρινός υπουργός Μεταφορών της χώρας Χισαμουντίν Χουσέιν σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στην Κουάλα Λουμπούρ.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η μαλαισιανή κυβέρνηση είχε επαφές με την κρατική εταιρεία πετρελαίου Petronas και άλλες οντότητες που δεν κατονόμασε οι οποίες έχουν στόχο να επεκταθούν οι έρευνες στον βυθό στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω πράγματι ότι αυξάνουμε τα μέσα που διατίθενται για τις έρευνες στον βυθό της θάλασσας”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με μαλαισιανούς αξιωματούχους, οι ειδικοί που θα απαρτίσουν αυτήν την ανεξάρτητη ομάδα έρευνας θα διοριστούν την ερχόμενη εβδομάδα και η έρευνα μπορεί να ξεκινήσει μια εβδομάδα αργότερα.

“Είναι επιτακτικής σημασίας για την κυβέρνηση να σχηματιστεί μια ανεξάρτητη ομάδα ερευνητών, η οποία θα είναι όχι μόνον ικανή και θα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, αλλά θα είναι επίσης και εξαιρετικά αξιόπιστη”, σημείωσε ο Χισαμουντίν.


σχετικα αρθρα