Πέντε εκατομμύρια τηλεθεατές καθηλώθηκαν, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εξομολογήσεις της Αν Σενκλέρ, πρώην συζύγου του Στρος Καν, η οποία για πρώτη φορά μίλησε ανοιχτά για το σκάνδαλο που «αποκαθήλωσε» τον επικεφαλής του ΔΝΤ και επίδοξο πρόεδρο της Γαλλίας.

Σε χθεσινή τηλεοπτική της συνέντευξη, η Σενκλέρ, μεταξύ άλλων δήλωσε πως δεν πίστεψε τις κατηγορίες για βιασμό της καμαριέρας από τη Γουινέα, Ναφισάτου Ντιαλό, στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης.

«Δεν τις πίστεψα ποτέ, δεν τις πιστεύω και ξέρω ότι δεν έγινε έτσι», διαβεβαιώνει η Σενκλέρ, αλλά κατακρίνει την «ανόητη» συμπεριφορά του Στρος Καν, στο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, δηλώνοντας:

«Πιστεύω ότι ήταν βλακώδης, ασυνεπής. Πιστεύω ότι ήταν παιδιάστικη. Θεωρώ ότι δεν στάθηκε στο ύψος ούτε του ανδρός που πίστευα ότι ήταν ούτε της μοίρας που επεδίωκε...Δεν τον είδα αμέσως (με χειροπέδες). Στην αρχή γιατί οι φίλοι μου με εμπόδισαν να δω (τις φωτογραφίες) και στην συνέχεια γιατί ήμουν στο αεροπλάνο. Τις είδα ένα μήνα μετά».

«Όταν παντρεύτηκα τον Ντομινίκ, ήξερα ότι ήταν ένας γόης…Και στην συνέχεια υπήρξαν οι φήμες, αλλά οι φήμες δημιουργούνται για να καταστρέφουν, γίνονται για να σκοτώνουν, για να καταποντίζουν…συνεπώς τις αγνόησα. Και στην συνέχεια είχα αμφιβολίες. Κάποιες φορές τον ρώτησα αν τα πράγματα ήταν έτσι ή όχι και ήξερε να διαψεύδει».

Όσον αφορά στα σχέδια του Στρος Καν να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας, η Σενκλέρ δήλωσε: «Ήμουν κατά. Γιατί είναι μια τρομακτική δουλειά. Του είπα: ''Αν θεωρείς ότι πρέπει να το κάνεις και θέλεις να το κάνεις, θα σε συντροφεύσω''…»