Παράπονα εκφράζονται από κατοίκους και καταστηματάρχες στην παλιά πόλη της Λεμεσού για την συχνή εμφάνιση το τελευταίο διάστημα ενός μεγάλου είδους αράχνης.

Ο υπεύθυνος των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λεμεσού κ. Δημήτρης Θεοτής, παραδέχεται πως μετά τα έργα αποχέτευσης που έγιναν στην παλιά πόλη «ανακινήθηκαν» κι έκαναν πιο εμφανή την παρουσία τους οι τεράστιες τριχωτές αράχνες, που είναι μεν είδος ταραντούλας, αλλά σχετικά ακίνδυνο για τον άνθρωπο.

Αρμόδιος του Τμήματος Δασών σε θέματα πανίδας, μας εξηγεί πως αυτό το είδος της αράχνης, είναι ένα από τα δύο της ταραντούλας που βιώνουν σε ολόκληρη την Κύπρο. Προήλθαν από την Αφρική και πέρασαν στην Κύπρο πριν από πολλά χρόνια με άλλα είδη πανίδας. Η συγκεκριμένη ταραντούλα είναι ακίνδυνη, αφού δεν έχει δραστικό δηλητήριο, φοβίζει όμως όποιον την συναντήσει στον χώρο του, ακόμη και τρομοκρατεί με το μέγεθος της.

Το γεγονός των έργων ανακατασκευής παλιών υπονόμων και της δημιουργίας νέων, μας εξηγεί ο Υπεύθυνος των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, πιθανόν να  ευνόησε τις ταραντούλες να πολλαπλασιαστούν αλλά και να εμφανίζονται πλέον συχνότερα σε δρόμους, κατοικίες και καταστήματα στην παλιά πόλη της Λεμεσού.