Αντίθετος σε νέες κυρώσεις προς τη Ρωσία ο πρωθυπουργός της Τσεχίας

Αντίθετος σε νέες κυρώσεις προς τη Ρωσία ο πρωθυπουργός της Τσεχίας

Η Τσεχική Δημοκρατία και η Σλοβακία αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη την επιβολή ευρέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας για τις ενέργειές της στην Ουκρανία διότι θα μπορούσαν να πλήξουν την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο τσέχος πρωθυπουργός Μποχούσλαβ Σομπότκα.

Ο Σομπότκα είπε έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τον σλοβάκο ομόλογό του Ρόμπερτ Φίτσο ότι οποιαδήποτε απόφαση για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων πρέπει να ληφθεί σε επίπεδο ηγετών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρόσθεσε ότι οι Τσέχοι θα ταχθούν εναντίον «ευρέων» κυρώσεων.

«Η τσέχικη κυβέρνηση διατηρεί επιφυλακτική στάση σε ό,τι αφορά την υιοθέτηση "ευρέων" κυρώσεων διότι θα βλάψουν επίσης την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη», σημείωσε ο Σομπότκα, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση της Σλοβακίας έχει ανάλογη άποψη.

Ο τσέχος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι και οι δύο χώρες υποστηρίζουν το αίτημα προς τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη μεθόριο με την Ουκρανία και να μην επεμβαίνει στις προετοιμασίες για τις προεδρικές εκλογές στη χώρα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο