Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό.

Στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Twitter», ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζει υπέροχη την ακρόαση με τον Άγιο Πατέρα. «Η ακρόαση με τον Πάπα, ήταν μία υπέροχη ώρα απέναντι στην απλότητα του ανθρώπου» - γράφει ο πρωθυπουργός.

Σε ανακοίνωση, το γραφείο του αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση για το ρόλο του Πάπα Φραγκίσκου στην ηγεσία της Αγίας Έδρας και ειδικά τη δέσμευσή του στην προώθηση των αξιών της αλληλεγγύης, της κοινωνικής ένταξης, της ισότητας των ευκαιριών και της κοινωνικής δικαιοσύνης".

"Ο Αλβανός πρωθυπουργός κάλεσε τον Πάπα να επισκεφθεί στο προσεχές μέλλον τα Τίρανα, μια πρόσκληση για την οποία ο Άγιος Πατέρας εξέφρασε την ικανοποίησή του"- ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού.

Η ανακοίνωση αναφέρει δε ότι μετά την ακρόαση, ο πρωθυπουργός Ράμα συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Βατικανού, Καρδινάλιο Pietro Paroli. "Στη συνάντηση συζητήθηκε το πνεύμα της θρησκευτικής ανεκτικότητας που επικρατεί στην Αλβανία, και το ρόλο που η Αγία Έδρα παίζει στην προώθηση του διαλόγου μεταξύ των θρησκειών και την ενίσχυση των σχέσεων με την Αλβανία, μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Κατά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψή του σχετικά με την αναγκαιότητα της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Κοσοβου από το Βατικανό, σύμφωνα με τις νέες πραγματικότητες στην περιοχή"- αναφέρει το Γραφείο του αλβανου Πρωθυπουργού.