Ουκρανικό στρατιωτικό ελικόπτερο επλήγη από ρουκέτα και εξερράγη ενώ βρισκόταν σταθμευμένο στο έδαφος σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην ελεγχόμενη από φιλορώσους ενόπλους πόλη Σλαβιάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας. 

«Σύμφωνα με μια προκαταρκτική εκτίμηση η έκρηξη ήταν το αποτέλεσμα πυρών από έναν εκτοξευτήρα αυτοπροωθούμενων οπλοβομβίδων», ανέφερε το υπουργείο Αμύνης της μεταβατικής κυβέρνησης της Ουκρανίας σε ανακοίνωσή του. Δεν υπήρξαν απώλειες, πρόσθεσε. 

Ένα ανώτερο στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας είχε δηλώσει νωρίτερα ότι το μεταγωγικό ελικόπτερο Mi-8 επλήγη στη δεξαμενή καυσίμων από πυρά ελεύθερου σκοπευτή και είχε προσθέσει ότι ο πιλότος τραυματίστηκε. 

Ένας ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς είδε μια στήλη πυκνού μαύρου καπνού να υψώνεται από το στρατιωτικό αεροδρόμιο και ουκρανικά στρατεύματα να αποκλείουν την πρόσβαση σε αυτό. Κάτοικοι της περιοχής όπου βρίσκεται η βάση είπαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς και τρεις εκρήξεις.