current views are: 1

25 Απριλίου 2014
Δημοσίευση11:33

Νότια Κορέα: Εντοπίστηκαν στοιβαγμένα πτώματα σε καμπίνες του πλοίου

Σοκάρουν οι πληροφορίες που έρχονται ώρα με την ώρα στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με το ναυάγιο του Sewol στα ανοιχτά των νοτίων ακτών της Νότιας Κορέας. 

Δημοσίευση 11:33’
αρθρο-newpost

Σοκάρουν οι πληροφορίες που έρχονται ώρα με την ώρα στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με το ναυάγιο του Sewol στα ανοιχτά των νοτίων ακτών της Νότιας Κορέας. 

Σοκάρουν οι πληροφορίες που έρχονται ώρα με την ώρα στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με το ναυάγιο του Sewol στα ανοιχτά των νοτίων ακτών της Νότιας Κορέας. Την ίδια ώρα οι δύτες δίνουν μάχη με τον χρόνο, προκειμένου να εντοπίσουν όσο περισσότερους αγνοούμενους μπορούν, προτού χτυπήσει την περιοχή καταιγίδα.

Όπως μεταδίδει το CNN, οι δύτες που ερευνούν το βυθισμένο πλοίο, μπήκαν στις καμπίνες και βρέθηκαν μπροστά σε ένα ανατριχιαστικό θέαμα. Οι δύτες εντόπισαν τα πτώματα 48 κοριτσιών με σωσίβια, στοιβαγμένα σε μία καμπίνα χωρητικότητας 30 ατόμων. Ωστόσο, η ανάσυρσή τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη, μιας και υπάρχουν αρκετά εμπόδια.

Οι δύτες πάντως καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, για να ανασύρουν από το κουφάρι του Sewol όσα περισσότερα πτώματα μπορούν, ενώ στην περιοχή πλησιάζει καταιγίδα. Να σημειωθεί πως η ορατότητα στο εσωτερικό του φέρι μποτ είναι σχεδόν μηδενική.

Συγγενείς επιτέθηκαν σε αξιωματούχο της ακτοφυλακής

Την ίδια ώρα, εξαγριωμένοι συγγενείς των αγνοουμένων επιτέθηκαν σε αξιωματούχο της ακτοφυλακής, κατηγορώντας τον ότι λέει ψέματα.

Οι γονείς εισέβαλαν στο γραφείο του υποδιευθυντή της ακτοφυλακής στο Τζίντο, τον έσυραν προς το λιμάνι από το οποίο αναχωρούν τα πλοία με τους δύτες, έσκισαν το πουκάμισό του και τον χτύπησαν.

Οι συγγενείς τον υποχρέωσαν στη συνέχεια, όπως και τον υφυπουργό Πολεμικού Ναυτικού Λι Τζου-Γιουντζ, και τον αρχηγό της ακτοφυλακής Κιμ Σέοκ-Κιουν, να περάσουν τη νύκτα στο λιμάνι καθισμένοι καταγής.

«Πως μπορείτε να μας κοροϊδεύετε για να πιστέψουμε πως ήσασταν εκεί (σ.σ. στο σημείο του ναυαγίου) και προσπαθούσατε να σώστε τα παιδιά μας», φώναζε μια εξαγριωμένη μητέρα σύμφωνα με το CNN.

Οι οικογένειες κατηγορούν τις αρχές ότι στις περιγραφές τους υπερέβαλαν την έκταση της επιχείρησης διάσωσης, ενώ εκείνοι διαπίστωσαν μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα μεταβαίνοντας νωρίτερα χθες με πλοίο στον τόπο της καταστροφής.

Η εταιρεία είχε πλοία με χαλασμένες λέμβους

Νοτιοκορεάτες ερευνητές δήλωσαν την Παρασκευή ότι οι σωσίβιες λέμβοι και οι ολισθητήρες διαφυγής σε ένα θυγατρικό πλοίο αυτού που βυθίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, δεν λειτουργούσαν σωστά, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. 

Το πλοίο Sewol βυθίστηκε ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι Ίντσεον στο τροπικό νησί Τζέζου. Εκατόν εβδομήντα τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα, εκ των συνολικά 476, διασώθηκαν όταν βυθίστηκε το πλοίο στις 16 Απριλίου. Η πλειονότητα του πληρώματος επέζησε του δυστυχήματος, ενώ 29 εξ αυτών, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου του πλοίου έχουν συλληφθεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πολλαπλά αδικήματα.


σχετικα αρθρα