Η επαρχία Χαλέπι, όπου βρίσκεται η ομώνυμη πόλη που ήταν άλλοτε η οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας, στερείται το ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και μία εβδομάδα, ενώ σχεδόν 50 πολίτες έχασαν τη ζωή τους χθες σε νέες αεροπορικές επιδρομές που διεξήγαγε ο συριακός στρατός, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Χαλέπι —η πόλη, αλλά και η επαρχία— «στερείται το ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και επτά ημέρες, αφού η ισλαμική διοίκηση (των ανταρτών) διέταξε να κοπούν οι γραμμές του δικτύου υψηλής τάσης για να ασκηθεί πίεση (στις συνοικίες οι οποίες ελέγχονται από) το καθεστώς και αυτό να αναγκαστεί να σταματήσει τις επιθέσεις με βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά» τις οποίες εξαπολύουν εδώ και μήνες συστηματικά εναντίον περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες κυρίως ελικόπτερα του συριακού στρατού, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Χθες Πέμπτη τουλάχιστον 48 άνθρωποι, ανάμεσά τους επτά παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές του συριακού στρατού στην επαρχία αυτή. Οι τριάντα εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους σε επιδρομή που εξαπολύθηκε στο χωριό Αταρέμπ, ανέφερε το Παρατηρητήριο σε ένα νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ο συριακός στρατός έχει κλιμακώσει από την 15η Δεκεμβρίου τις επιθέσεις του εναντίον θέσεων των ανταρτών στη μητρόπολη, η οποία είναι χωρισμένη σε συνοικίες που ελέγχουν οι αντάρτες και αυτές που ελέγχει το καθεστώς, καθώς και στην επαρχία.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή τους τελευταίους μήνες σε εκατοντάδες ανθρώπους, στην πλειονότητά τους άμαχους, και έχουν εξωθήσει χιλιάδες οικογένειες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.