Οι κυρώσεις που πιθανόν να επιβληθούν από τη Δευτέρα σε βάρος της Ρωσίας για την υποστήριξή της στους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία ενδεχομένως να στοχεύουν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στον ενεργειακό και τον τραπεζικό τομέα, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος. 

Ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Μπεν Ροντς μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο του αμερικανού προέδρου καθ' οδόν προς τη Μαλαισία, τόνισε ότι οι κυρώσεις δεν θα επιβληθούν αυτό το Σαββατοκύριακο.
"Περιμένω στοχευμένες κυρώσεις να επιβληθούν πολύ γρήγορα", δήλωσε επιβεβαιώνοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει "στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας", δήλωσε ο Ροντς στους δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ στην περιοδεία του στην Ασία. 

Νωρίτερα, αμερικανός αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι οι αμερικανικές κυρώσεις ενδεχομένως να τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα.
Ο Μπεν Ροντς υπογράμμισε ότι οι κυρώσεις αυτές πιθανόν να στοχεύουν "πρόσωπα με επιρροή στη ρωσική οικονομία, όπως ο τραπεζικός τομέας και της ενέργειας". 

Ο αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι κυρώσεις σε βάρος "προσώπων που ελέγχουν μεγάλο μέρος της ρωσικής οικονομίας" θα έχουν ισχυρό αντίκτυπο στην οικονομία της Ρωσίας. 

Οι δηλώσεις του αξιωματούχου διατυπώθηκαν μετά την απόφαση της G7 να επιβάλει γρήγορα νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας, οι οποίες "θα είναι συντονισμένες και συμπληρωματικές, αλλά όχι απαραιτήτως όμοιες", σύμφωνα με υψηλόβαθμο αμερικανό αξιωματούχο. 

Ο Ροντς έκανε λόγο για "δέσμη κυρώσεων" που "μας επιτρέπει να αυξήσουμε την πίεση", εάν η κατάσταση επιδεινωθεί.
Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι στον ιδιωτικό τομέα "υπάρχει δυσφορία για τις οικονομικές συνέπειες των κυρώσεων σε μια μεγάλη οικονομία, όπως η Ρωσία".