current views are: 1

26 Απριλίου 2014
Δημοσίευση12:36

Διακόπτει την επίσκεψή του στην Ιταλία ο ουκρανός πρωθυπουργός

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ αποφάσισε να διακόψει την επίσκεψή του στην Ιταλία, για να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στη χώρα του.

Δημοσίευση 12:36’
αρθρο-newpost

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ αποφάσισε να διακόψει την επίσκεψή του στην Ιταλία, για να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στη χώρα του.

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ αποφάσισε να διακόψει την επίσκεψή του στην Ιταλία, για να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στη χώρα του. Σήμερα το πρωί, ο Γιατσενιούκ συναντήθηκε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματτέο Ρέντσι και στην συνέχεια έγινε δεκτός από τον πάπα Φραγκίσκο. 

«Στηρίζουμε τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις και την διεξαγωγή των εκλογών στην Ουκρανία» έγραψε στο Διαδίκτυο η Ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Φεντερίκα Μογκερίνι. 

Σύμφωνα με το αρχικό του πρόγραμμα, ο Ουκρανός πρωθυπουργός θα έπρεπε να παραμείνει στην ιταλική πρωτεύουσα και αύριο, για να παραστεί στην τελετή αγιοποίησης του πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄ και του πάπα Ιωάννη του 23ου. 

Κατά το πέρας της συνάντησής του με τον Φραγκίσκο, ο ποντίφικας δώρισε στον Αρ. Γιατσενιούκ ένα στυλό, λέγοντας ότι ελπίζει να του φανεί χρήσιμο, «για να μπορέσει να υπογράψει, με το στυλό αυτό την ειρηνευτική συμφωνία». «Το ελπίζω και εγώ» απάντησε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας ο οποίος, με τη σειρά του, δώρισε στον Αργεντινό πάπα μια φωτογραφία της πλατείας Μαϊντάν, με συγκεντρωμένο το διαμαρτυρόμενο πλήθος, τη νύχτα της περασμένης Πρωτοχρονιάς. 

«Εδώ οι Ουκρανοί πάλεψαν για την ελευθερία και τα δικαιώματά τους, πάλεψαν εκατομμύρια άτομα», εξήγησε στον πάπα Φραγκίσκο. 

Από την πλευρά του, ο πάπας διαβεβαίωσε τον Αρ. Γιατσενιούκ ότι θα κάνει «ό,τι είναι δυνατόν» για την ειρήνη στην Ουκρανία.


σχετικα αρθρα