Συγκλονιστικές φωτογραφίες από το πολύνεκρο ναυάγιο του πλοίου Sewol δίνει στη δημοσιότητα το αμερικανικό δίκτυο NBC News, που δείχνουν την αγωνία των επιβατών καθώς το σκάφος βυθιζόταν.

Τις φωτογραφίες δημοσίευσε πρώτος ένας αγνοούμενος μαθητής που επέβαινε στο πλοίο σε νοτιοκορεατική ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

«Το πλοίο βυθίζεται», έγραψε ο νεαρός, ενώ στις εικόνες φαίνονται εγκλωβισμένοι επιβάτες, πολλοί από τους οποίους δεν φορούν σωσίβια, λίγα λεπτά πριν τη βύθιση του πλοίου.

Για την ώρα οι δύτες δεν μπορούν να φτάσουν στο πλοίο για να ανασύρουν και τα υπόλοιπα πτώματα που έχουν εντοπίσει καθώς οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δεν τους το επιτρέπουν.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 300 άνθρωποι, οι περισσότεροι από αυτούς μαθητές και καθηγητές από ένα σχολείο της Σεούλ έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται μετά τη βύθιση του επιβατηγού πλοίου, ενώ ο επίσημος απολογισμός των νεκρών που επιβεβαιώθηκε έως τώρα είναι 187.

Υπενθυμίζεται πως, ο πρωθυπουργός της χώρας Τσουνγκ Χονγκ-γουόν παραιτήθηκε σήμερα αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για την ανείπωτη τραγωδία.

«Δεν ήθελα να παραιτηθώ νωρίτερα καθώς η διαχείριση της κατάστασης ήταν η πρώτη προτεραιότητά μου και σκέφτηκα ότι ήταν δική μου ευθύνη να παρέχω βοήθεια. Αλλά αποφάσισα να παραιτηθώ τώρα για να μην επιβαρύνω άλλο την κυβέρνηση » ανέφερε σε μια σύντομη άκρως συναισθηματικά φορτισμένη δήλωσή του.

Ο Τσουνγκ αποδοκιμάστηκε για τις κυβερνητικές ενέργειες και κάποιος πέταξε ένα μπουκάλι νερό εναντίον του, όταν επισκέφτηκε τους γονείς των θυμάτων μια ημέρα μετά την καταστροφή.