current views are: 1

27 Απριλίου 2014
Δημοσίευση11:41

Οργισμένη αντίδραση Ομπάμα στο παραλήρημα του ιδιοκτήτη των Κλίπερς

Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ, κατήγγειλε σήμερα τις δηλώσεις ενός “αδαούς” ανθρώπου, μετά τα ρατσιστικά σχόλια του ιδιοκτήτη των Λος Άντζελες Κλίπερς του NBA Ντόναλντ Στέρλινγκ.

Δημοσίευση 11:41’
αρθρο-newpost

Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ, κατήγγειλε σήμερα τις δηλώσεις ενός “αδαούς” ανθρώπου, μετά τα ρατσιστικά σχόλια του ιδιοκτήτη των Λος Άντζελες Κλίπερς του NBA Ντόναλντ Στέρλινγκ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ, κατήγγειλε σήμερα τις δηλώσεις ενός “αδαούς” ανθρώπου, μετά τα ρατσιστικά σχόλια του ιδιοκτήτη των Λος Άντζελες Κλίπερς του NBA Ντόναλντ Στέρλινγκ.

Σε βάρος του επιχειρηματία του οποίου η ακίνητη περιουσία εκτιμάται σε 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια (1,3 δισεκατομμύριο ευρώ) διενεργείται έρευνα του ΝΒΑ για κατ΄ιδίαν δηλώσεις του, οι οποίες ήρθαν στο φως από ηχογραφημένο υλικό που δημοσίευσε ο ιστότοπος ΤΜΖ.com.

“Δεν νομίζω ότι πρέπει να ερμηνεύσω αυτές τις δηλώσεις ενώπιόν σας. Μιλούν από μόνες τους”, είπε ο Ομπάμα απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη Μαλαισία.

“Όταν αδαείς άνθρωποι επαίρονται για την άγνοιά τους, δεν υπάρχουν πολλά να κάνουμε, αλλά να τους αφήσουμε να μιλούν”, πρόσθεσε χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις “απίστευτα προσβλητικές” και “ρατσιστικές”.

Ο Ομπάμα τόνισε ότι το ΝΒΑ, το αμερικανικό επαγγελματικό μπάσκετ έχει πολλούς μαύρους παίκτες. “Φαντάζομαι ότι το ΝΒΑ θα επιλύσει με αποφασιστικότητα την υπόθεση” του Ντόναλντ Στέρλινγκ, δήλωσε ο Ομπάμα, παίκτης και λάτρης της καλαθοσφαίρισης ο ίδιος.

“Οφείλουμε να είμαστε συνεπείς και σταθεροί στην καταδίκη (του ρατσισμού), εκπαιδεύοντας τα παιδιά μας διαφορετικά αλλα επίσης ενθαρρύνοντάς τα από το γεγονός ότι ορισμένοι λόγοι για τους οποίους αυτές οι δηλώσεις κάνουν τόσο πολύ θόρυβο είναι ότι οι αντιλήψεις που έχουμε εμείς οι ίδιοι (οι Αμερικανοί) έχουν αλλάξει”, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο ιστότοπος δημοσίευσε 10λεπτο ηχητικό υλικό αργά το βράδυ της Παρασκευής παρουσιάζοντάς το ως ηχογραφημένη συνομιλία μεταξύ του δισεκατομμυριούχου Ντόναλντ Στέρλινγκ και μιας 20χρονης φίλης του, φωτομοντέλου που ονομάζεται Β. Στιβιάνο. Ο Στέρλινγκ την επικρίνει γιατί αυτή δημοσίευσε στο λογαριασμό της στο Instagram μια φωτογραφία της δίπλα στον Μάτζικ Τζόνσον, τον πρώην αστέρα των Λος Άντζελες Λέικερς.

“Όσο για το Instagram σου, δεν χρειάζεται να εμφανίζεσαι σε φωτογραφίες δίπλα σε μαύρους”, δήλωσε στη νεαρή γυναίκα, η οποία αντέδρασε λέγοντάς του πως η καταγωγή της είναι μεξικανική και αφροαμερικανική.

“Μπορείς να κοιμάσαι με μαύρους, μπορείς να τους φέρνεις στο σπίτι σου, μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις με αυτούς, αλλά το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις είναι να μην τους διαφημίζεις και να τους φέρνεις στα παιχνίδια μου”, απάντησε αυτός.

Οι παίκτες, νυν και πρώην, ελπίζουν ότι το ΝΒΑ θα επιδείξει αποφασιστικότητα απέναντι στον παλαιότερο ιδιοκτήτη εν ενεργεία (1981), που αυτό δεν είναι το πρώτο του ολίσθημα, στο πλαίσιο των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων και της διαχείρισης της ομάδας του.

Ο Ομπάμα δήλωσε ότι είναι βέβαιος πως ο Επίτροπος του ΝΒΑ Ανταμ Σίλβερ θα επιληφθεί του θέματος. “Προφανώς το ΝΒΑ είναι ένα δημοφιλές πρωτάθλημα με οπαδούς σε όλη τη χώρα”, τόνισε.

“Το ηχογραφημένο υλικό που δημοσιεύτηκε από το TMZ είναι πραγματικά προσβλητικό και ανησυχητικό και σκοπεύουμε να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατόν”, δήλωσε ο επίτροπος Σίλβερ χθες βράδυ.

Η συνομιλία αυτή επικρίθηκε έντονα από επικεφαλής οργανώσεων προάσπισης πολιτικών δικαιωμάτων, οπαδούς του μπάσκετ και παίκτες. Δεν έχει γίνει σαφές πότε και πώς καταγράφηκε η συνομιλία. Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν κύμα αγανάκτησης στις ΗΠΑ, ειδικά στον κόσμο του μπάσκετ.

Ο Μάτζικ Τζόνσον έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι “δεν θα παρακολουθεί πλέον παιχνίδι των Κλίπερς όσο ο Στέρλινγκ παραμένει πρόεδρος. Οι δηλώσεις αυτές είναι πλήγμα για το ΝΒΑ” προσθέτει.


σχετικα αρθρα