ΔΙΕΘΝΗ

Πρώην εραστές σε πολιτική μονομαχία στην Γαλλία

Δημοσίευση 31 Μαρτίου 2011, 16:41 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πρώην εραστές σε πολιτική μονομαχία στην Γαλλία
Facebook Twitter Whatsapp

Ο έρωτας για την πολιτική συνδέει δύο πρώην εραστές, που βρίσκονται αντιμέτωποι για το χρίσμα του υποψηφίου για την προεδρία στην Γαλλία.

Ο έρωτας για την πολιτική συνδέει δύο πρώην εραστές, που βρίσκονται αντιμέτωποι για το χρίσμα του υποψηφίου για την προεδρία στην Γαλλία.

Η ανακοίνωση του Φρανσουά Ολάντ, ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα ώστε να είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές εναντίον της πρώην αγαπημένης του, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, ανέβασε το πολιτικό θερμόμετρο στην Γαλλία, εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2012.

Η δημοτικότητα του κ. Ολάντ έχει ανέβει τις τελευταίες εβδομάδες και μπορεί να σταθεί με μεγάλη άνεση απέναντι στην παλιά του σύντροφο, η οποία ως υποψήφια των Σοσιαλιστών για την προεδρία στις εκλογές του 2007 είχε ηττηθεί από τον Νικολά Σαρκοζί.

Το εξαιρετικά φιλόδοξο αυτό ζευγάρι που έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά χώρισε αμέσως μετά την ήττα της Σεγκολέν από τον νυν πρόεδρο της Γαλλίας.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, η κύρια δύναμη της αντιπολίτευσης που φέρεται να προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις θα ανακοινώσει τον Οκτώβριο την επιλογή του για τις προεδρικές εκλογές.

"Δεν υπάρχει πλέον χρόνος. Πρέπει να κερδίσουμε" δήλωσε ο κ. Ολάντ στον Τύπο και πρόσθεσε: "Γι αυτό και αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα".

Ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν στην περίπτωση που αποφασίσει να είναι υποψήφιος, είναι ο μόνος κεντροαριστερός που βάσει των δημοσκοπήσεων είναι σχεδόν βέβαιο ότι μπορεί να νικήσει τον κ. Σαρκοζί. Έπεται η επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί.

Τόσο ο κ. Ολάντ όσο και η Σεγκολέν Ρουαγιάλ έχουν περισσότερες ελπίδες να εξάψουν το κοινό λόγω της παλιάς τους ερωτικής σχέσης και της σημερινής τους έχθρας, παρά να κερδίσουν την υποψηφιότητα τους για την προεδρία της χώρας από το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Πάντως η δημοτικότητά τους δεν είναι αμελητέα, του μεν Ολάντ μεταξύ κυρίως των παραδοσιακών οπαδών του κόμματος, της δε Ρουαγιάλ μεταξύ των νέων οπαδών του Σοσιαλιστικού Κόμματος.