Τον στενό κύκλο του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, πρόκειται να πλήξουν οι περαιτέρω κυρώσεις που προειδοποιούν οι ΗΠΑ ότι θα επιβληθούν κατά της Ρωσίας, αν η ουκρανική κρίση δεν αποκλιμακωθεί.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό αναπληρωτή σύμβουλο εθνικής ασφαλείας, Τόνι Μπλίνκεν, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο CNN, ο επόμενος γύρος κυρώσεων θα αφορούν στη ρωσική αμυντική βιομηχανία, καθώς και πρόσωπα και εταιρείες του στενού κύκλου του προέδρου Πούτιν.

«Από αυτή την εβδομάδα, σε συντονισμό με τους συμμάχους και εταίρους μας, θα αυξήσουμε την πίεση επί των στενών συνεργατών (του Βλαντίμιρ Πούτιν), των εταιρειών που διευθύνουν και της βιομηχανίας της άμυνας», δήλωσε ο Μπλίνκεν.

«Ο Πούτιν έχει πολύ δύσκολη επιλογή να κάνει. Έχει υποσχεθεί στον λαό του ότι θα παρέχει οικονομική ανάπτυξη εφόσον παραμείνουν πολιτικά πιστοί. Αυτή τη στιγμή, όμως, δεν προσφέρει ανάπτυξη και η πίεση που του ασκούμε, σε συνδυασμό με τις άλλες χώρες, τον αναγκάζει να κάνει μία σκληρή επιλογή», συμπλήρωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Μάλιστα, προέβλεψε πως η κρίση στην Ουκρανία και οι κυρώσεις θα πλήξουν στον Πούτιν πολιτικά στην πατρίδα του, ενώ σε δεύτερη συνέντευξή του στο NBC, άφησε να εννοηθεί ότι είναι πιθανό να πέσει ο ίδιος ο πρόεδρος της Ρωσίας θύμα των κυρώσεων στο μέλλον.