Άλλα οκτώ πρόσωπα που είχαν προσβληθεί από τον κοροναϊό MERS υπέκυψαν στη Σαουδική Αραβία, ανεβάζοντας σε 102 τον αριθμό των νεκρών από τη νόσο στο βασίλειο, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Υγείας. 

Μεταξύ των νέων θυμάτων περιλαμβάνεται ένα βρέφος εννέα μηνών, σύμφωνα με το υπουργείο.
Οκτώ νέα κρούσματα του κοροναϊού καταγράφηκαν επίσης, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται δύο γιατροί --ένας Σύρος και ένας Αιγύπτιος-- και δύο φιλιππινέζες νοσηλεύτριες του ίδιου νοσοκομείου στο Ταμπούκ (βορειοδυτική Σαουδική Αραβία), σύμφωνα με την ανακόινωση. 

Από την αρχή του Απριλίου, 39 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Σαουδική Αραβία, κύρια εστία του ιού αυτού, ο τρόπος μετάδοσης του οποίου δεν είναι γνωστός. 

Το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα πως απεβίωσαν άλλοι δύο Σαουδάραβες που είχαν προσβληθεί από τον κοροναϊό, οι οποίοι ήρθαν να προστεθούν στους πέντε άλλους, ο θάνατος των οποίων είχε ανακοινωθεί χθες, Σάββατο.
Συνολικά 339 κρούσματα μόλυνσης έχουν καταγραφεί από την εμφάνιση της νόσου στο βασίλειο, τον Απρίλιο του 2012. 

Ο κοροναϊός MERS θεωρείται ο πιο θανατηφόρος, αλλά λιγότερο μεταδοτικός εξάδελφος του ιού που είναι υπεύθυνος για το Οξύ και Σοβαρό Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) και είχε προκαλέσει το 2003 το θάνατο σχεδόν 800 ανθρώπων στον κόσμο. Προκαλεί οξέα αναπνευστικά προβλήματα, πνευμονία και νεφρική ανεπάρκεια.