Οι διαδηλώσεις στην Τύνιδα συνεχίζονται με αίτημα να γίνουν “πραγματικές αλλαγές” στην χώρα.

Ένα θέατρο στο κέντρο της πρωτεύουσας της Τυνησίας, είναι εδώ και μία εβδομάδα το βήμα των αντικαθεστωτικών κινητοποιήσεων, καθώς έχει μετατραπεί στο σημείο συγκέντρωσης των πολιτών, που θέλουν να εκφράσουν την οργή τους και να καταγγείλουν την παθητικότητα της μεταβατικής κυβέρνησης.

Κατά κοινή ομολογία των διαδηλωτών η κυβέρνηση έχει απλώς αποπέμψει έναν υπουργό και δεν έχει καταδικάσει την διαφθορά των οπαδών του έκπτωτου προέδρου Μπεν Άλι.

"Τίποτα δεν έχει αλλάξει στην Τυνησία, εκτός από τις διαδοχικές αλλαγές τον πολιτικών μας που θεωρούν τους πολίτες ανίδεους" δήλωσε ο 42χρονος Τζαμπέρ, που συμμετείχε στις διαδηλώσεις.

"Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς κάνουν οι πολιτικοί μας σε αυτή τη σημαντική περίοδο της ιστορίας της Τυνησίας, τίποτα πραγματικό δεν έχει γίνει ούτε για να μειωθεί η ανεργία ούτε για να υπάρξει σταθερότητα και ασφάλεια στην χώρα" ανέφερε ένας άλλος διαδηλωτής.

Tα γεγονότα στην Τυνησία δε σταματούν ποτέ, αφού πριν λίγη ώρα ανακοινώθηκε ότι τουλάχιστον 27 παράνομοι μετανάστες έχασαν τη ζωή τους από το ναυάγιο του πλοιαρίου στο οποίο επέβαιναν στα ανοιχτά του νησιού Κερκενά, έξω από το λιμάνι Σφαξ.

Σύμφωνα με το τυνησιακό πρακτορείο ΤΑΡ τα θύματα ήταν ηλικίας από 19 έως 42 ετών και κατάγονταν από το Σφαξ, το Καϊρουάν και την Τύνιδα.

Την Τετάρτη είχαν ανασυρθεί οι σοροί 12 ανθρώπων ενώ από τις σημερινές έρευνες που διεξάγουν η ακτοφυλακή, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας και το πολεμικό ναυτικό της Τυνησίας εντοπίστηκαν άλλα 15 πτώματα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας, στο πλοιάριο επέβαιναν περίπου 30 άτομα. Μέχρι στιγμής μόνο δύο έχουν βρεθεί ζωντανοί.