Τα γαλλικά συνδικάτα προετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις καθώς η Γερουσία αναμένεται να εγκρίνει σήμερα το νόμο για τη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό σύστημα.

    "Η κυβέρνηση φέρει την πλήρη ευθύνη για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις δεδομένου ότι δεν μας ακούει και συνεχίζει τις προκλήσεις", ανέφεραν τα συνδικάτα σε κοινή ανακοίνωσή τους, μετά από μία ημέρα διαβουλεύσεων στο Παρίσι.

    Πέρα από τα προβλήματα στον τομέα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, η γαλλική κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει, επίσης, τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα διϋλιστήρια και τα μπλόκα στις αποθήκες καυσίμων, που έχουν προκαλέσει προβλήματα στον ανεφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα.

    Σήμερα τα ξημερώματα επενέβη η αστυνομία και ήρε τον αποκλεισμό ενός διϋλιστηρίου της Total έξω από το Παρίσι, όπως έγινε γνωστό από συνδικαλιστές.

    Από την πλευρά της, η κυβέρνηση εμμένει στην ανάγκη μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, ενώ ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί χαρακτήρισε "σκανδαλώδεις" τις βιαιότητες που σημειώθηκαν στη Γαλλία, στο περιθώριο των διαδηλώσεων κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος και διαβεβαίωσε πως "οι ταραχοποιοί δεν θα έχουν την τελευταία λέξη".