Από την Τετάρτη θα λειτουργήσει η Πνευμονολογική Κλινική στο νοσοκομείο Λεμεσού ανακοινώνει το Υπουργείο Υγείας. 

Όπως αποκάλυψε ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Λεμεσού κ. Χρυσόστομος Ανδρονίκου, η έλλειψη προόδου κι εξέλιξης στο θέμα της Πνευμολογικής, αποδίδεται σε αντιδράσεις επηρεαζόμενων γιατρών.

Ο Διευθυντής του Νοσοκομείου δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Κανάλι 6», πως η επιχειρηματολογία των εμπλεκόμενων γιατρών, αφορούσε την αδυναμία κάλυψης κάθε βάρδιας που θα προγραμματιζόταν σε μηνιαία βάση, αν και στο πλαίσιο των σχεδίων υπηρεσίας, κατά τον κ. Ανδρονίκου, από το υφιστάμενο προσωπικό θα μπορούσαν να καλυφθούν μέχρι και 15 βάρδιες. Πρακτικά όμως, υπογράμμισε ο ίδιος ο Διευθυντής του νοσηλευτηρίου, υπήρχε δυσκολία, καθώς ένας εκ των γιατρών υπέβαλε παραίτηση, ενώ δεύτερος απουσιάζει με άδεια ασθενείας. 

Για το θέμα η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας, ανέφερε, πως τελεσίδικα η Πνευμονολογική  Κλινική θα αρχίσει να λειτουργεί κανονικά από αύριο στο Νοσοκομείο Λεμεσού και θα την στελεχώσουν δυο γιατροί, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να εξευρεθεί και τρίτος.  

Να υπενθυμίσουμε ότι η λειτουργία της Πνευμονολογικής Κλινικής στη Λεμεσό εξαγγέλθηκε πριν από ενάμιση  μήνα από τον τέως υπουργό Υγείας, Πέτρο Πετρίδη, αλλά η υλοποίησή της απόφασης συναντούσε μέχρι χθες σοβαρά προσκόμματα.