Η πρώτη διπλή εκτέλεση εδώ και σχεδόν 80 χρόνια αναμένεται να γίνει σε λίγες ώρες στην Οκλαχόμα των Ηνωμένων Πολιτειών παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις από τους δύο κατάδικους που ζητούν αναβολή με το αιτιολογικό να τους δοθούν πληροφορίες σχετικά με τη θανάσιμη δόση βαρβιτουρικών που θα τους εγχυθεί. 

Οι δυο αφροαμερικανοί θανατοποινίτες ο Τσάρλς Ουόρνερ και ο Κλέιτον Λόκετ θα πρέπει να εκτελεστούν με θανατηφόρα ένεση, στις 18:00 και στις 20:00 τοπική ώρα της Τρίτης αντιστοίχως ( 02:00 και 00:04 ώρα Ελλάδας της Τετάρτης), δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσωεν (AFP)ο εκπρόσωπος των φυλακών της Οκλαχόμα, Τζέρι Μάσι . 

Η τελευταία διπλή εκτέλεση σε αυτή τη νότια αμερικανική πολιτεία πραγματοποιήθηκε το 1937. Ο Κλέιτον Λόκετ καταδικάστηκε σε θάνατο το 2000 για το βιασμό και τη δολοφονία μιας νεαρής γυναίκας την οποία απήγαγε, ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου και την έθαψε ζωντανή . Ο Τσάρλς Ουόρνερ είχε καταδικαστεί το 1997 για το βιασμό και τη δολοφονία μιας κοπέλας.
Εάν δεν υπάρξει αναβολή της τελευταίας στιγμής καθώς οι συνήγοροί τους έχουν καταθέσει την τελική έφεση τους στο Ανώτατο Δικαστήριο η διπλή εκτέλεση θα γίνει με βάση ένα νέο πρωτόκολλο εκτελέσεων που αφορά θανατηφόρο ένεση, η οποία δεν έχει εξεταστεί ποτέ. Αυτή η νέα δόση που χορηγείται στους θανατοποινίτες αποτελείται από τρία συστατικά, ένα ηρεμιστικό, ένα αναισθητικό και την τελική φονική δόση από χλωριούχο κάλιο. 

« Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα μας, η πολιτεία της Οκλαχόμα αρνήθηκε ξανά και ξανά να μας παράσχει πληροφορίες σχετικά με την πηγή, την καθαρότητα, τον έλεγχο και την απόδοση των ουσιών που θα χρησιμοποιηθούν . Δεν ξέρω καν αν αυτές οι ουσίες έχουν αγοραστεί νομίμως» είπε η Μαντλίν Κοέν συνήγορος του Ουόρνερ. 

Μετά την άρνηση βιομηχανιών από τον ευρωπαϊκό χώρο να παρέχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες την πιο κοινή αναισθητική δόση για τις εκτελέσεις θανατοποινιτών, την πεντοβαρβιτάλη, αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν σοβαρή έλλειψη βαρβιτουρικών και αγωνίζονται να βρουν εναλλακτικές λύσεις οι οποίες όμως οδηγούν σε διαμαρτυρίες και πολλαπλασιασμό των ένδικων μέσων.