Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, σε δήλωση του για τα κρατικά Νοσοκομεία, είπε ότι ουδεμία δικαιολογία υπάρχει για την ολιγωρία που παρατηρείται στο θέμα τις διάλυσης των κρατικών Νοσοκομείων.

«Κανένα Μνημόνιο και καμία περικοπή κονδυλίων δεν επιτρέπει εκπτώσεις στην ποιότητα παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών. Η υγεία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη και ύψιστη προτεραιότητα του Κράτους. Τι σόι Κράτος είναι αυτό που αφήνει εκτεθειμένη την υγεία των πολιτών; Η καθυστέρηση της εφαρμογής του ΓΕΣΥ, για το οποίο δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ σε σχεδιασμούς και μελέτες, είναι τουλάχιστον ύποπτη ως προς τις προθέσεις της Κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Μήπως πίσω από αυτή την κωλυσιεργία, κρύβεται  η πρόθεση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη να εφαρμόσει το σχέδιο υγείας που στηρίζεται στις Ασφαλιστικές Εταιρείες και αποκλείει μεγάλη μερίδα πολιτών; Μήπως για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση Αναστασιάδη αντί να μεριμνά για τους πολίτες, μεριμνά για την εξυπηρέτηση των Ασφαλιστικών Εταιρειών;» , πρόσθεσε.

Ως Συμμαχία Πολιτών, συνέχισε, «επαναλαμβάνουμε ότι επείγει η εφαρμογή του ΓΕΣΥ». «Η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στην εφαρμογή του έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις σημερινές ανάγκες αλλά ταυτόχρονα να αναβαθμίσουμε και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους Κύπριους πολίτες», κατέληξε.