Επτά Λιβανέζοι στρατιώτες τραυματίστηκαν σήμερα σε ενέδρα που τους έστησαν Σύροι αντάρτες στο ανατολικό τμήμα του Λιβάνου, κοντά στα σύνορα, δήλωσε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στον Λίβανο.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, σε έναν λόφο που επιβλέπει την Αρσάλ, Σύροι ένοπλοι είχαν στήσει ενέδρα σε μια περίπολο του στρατού και άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα να τραυματίσουν πέντε στρατιώτες.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που ακολούθησαν, δύο ακόμη Λιβανέζοι στρατιωτικοί τραυματίστηκαν και οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν έως αργά το απόγευμα.

Ο στρατός του Λιβάνου επιβεβαίωσε ότι «γύρω στις 13:25 τοπική ώρα (σ.σ. και ώρα Ελλάδας) πέντε στρατιώτες τραυματίστηκαν όταν η περιπολία τους έπεσε σε μια ενέδρα που τους έστησε μια ομάδα ενόπλων στην περιοχή του Ραουέ, στα υψίπεδα του Αρσάλ. Οι στρατιώτες απάντησαν στα πυρά και οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν προκειμένου κατά την καταδίωξη» των δραστών.

Στις 19 Μαρτίου ο στρατός αναπτύχθηκε στην περιοχή του Αρσάλ, μια κοινότητα που κατοικείται κυρίως από Σουνίτες, οι οποίοι υποστηρίζουν τους αντάρτες που πολεμούν εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.