Στη σύλληψη του ηγέτη του Σιν Φέιν, της πολιτικής πτέρυγας του IRA, προχώρησε την Πέμπτη η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας καθώς φέρεται ότι εμπλέκεται σε υπόθεση δολοφονίας που έλαβε χώρα το 1972.

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για την δολοφονία της 37χρονης Τζιν Μακ Κόνβιλ χήρας με 10 παιδιά, η οποία απήχθη από το διαμέρισμά της στο δυτικό Μπέλφαστ  το 1972 και η σωρός της βρέθηκε το 2003 θαμμένη στην παραλία στο Λόουθ.

Η αστυνομία, σύμφωνα με το BBC,  ανακοίνωσε ότι ένας 65χρονος εμφανίσθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Άντριμ όπου και κρατείται.

«Τον περασμένο μήνα ο Τζέρι Άνταμς δήλωσε ότι προτίθεται να έχει μια συνάντηση με την αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας όσον αφορά την περίπτωση της Τζιν Μακόνβιλ. Η συνάντηση αυτή γίνεται απόψε», αναφέρει το Σιν Φέιν στην ανακοίνωσή του η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του, τονίζοντας την αθωότητά του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η Μακ Κόνβιλ τότε είχε κατηγορηθεί ότι ήταν πληροφοριοδότρια των Βρετανών. Ωστόσο έπειτα από έρευνες της αστυνομίας της Βόρειας Ιρλανδίας ο ισχυρισμός αυτός καταρρίφθηκε.

Η ΜακΚόνβιλ είναι μόνο ένα από τα θύματα, των «Εξαφανισμένων», εκείνης της περιόδου.

Ο IRA το 1999 παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε και έθαψε σε μυστικές τοποθεσίες εννέα από τους «Εξαφανισμένους».

Ωστόσο η λίστα που είναι γνωστή αναφέρει 16 άτομα που δολοφονήθηκαν και παρά τις εντατικές έρευνες δεν έχουν εντοπιστεί οι σωροί επτά «Εξαφανισμένων».