Σε εθνική μάστιγα εξελίσσονται τα σκληρά ναρκωτικά στην Αυστραλία, με το γνωστό ice να απειλεί στην κυριολεξία τη νέα γενιά.

Παρά τα δρακόντεια μέτρα των ομοσπονδιακών και πολιτειακών Αρχών, οι ποσότητες παράνομων ναρκωτικών που διακινούνται στη χώρα, από συμμορίες που εδρεύουν σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, συνεχώς αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η κατάσταση να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Αυστραλιανής Επιτροπής Πρόληψης Εγκλήματος (Australian Crime Commission), η διακίνηση και κατανάλωση απαγορευμένων ναρκωτικών ουσιών έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ενώ σκληρές ναρκωτικές ουσίες, όπως το περιβόητο ice, απειλούν τη νέα γενιά, κυρίως σε επαρχιακές πόλεις.

Στην έκθεση της Επιτροπής αναφέρονται ανατριχιαστικά στοιχεία που δείχνουν ξεκάθαρα το μέγεθος του προβλήματος που χρόνο με το χρόνο διογκώνεται.

Το περασμένο οικονομικό έτος οι διωκτικές Αρχές σε ολόκληρη την Αυστραλία κατέσχεσαν ναρκωτικές ουσίες αξίας άνω των 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Συνολικά έγιναν 80.000 έφοδοι στη χώρα και συνελήφθηκαν από την αστυνομία 100.000 άτομα, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ.

Η αστυνομία, η ακτοφυλακή και τα τελωνεία κατάσχεσαν συνολικά πέρυσι περισσότερους από 19 τόνους ναρκωτικών ουσιών.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η ποσότητα του ice που κατασχέθηκε πέρυσι παρουσίασε μια τεράστια αύξηση που έφτασε το 300%.