Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία ηλεκτρικής ενεργείας της Γερμανίας, η RWE, ανακοίνωσε σήμερα ότι προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της υποχρεωτικής διακοπής της λειτουργίας ενός εκ των πυρηνικών αντιδραστήρων της.

Η απόφαση ελήφθη από τη γερμανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο του μορατόριουμ των τριών μηνών στη λειτουργία των πυρηνικών σταθμών της Γερμανίας."Οι γερμανικοί πυρηνικοί σταθμοί πληρούν τις ισχύουσες προδιαγραφές. Η απόφαση για τη διακοπή της λειτουργίας τους στερείται νομικής βάσης", τονίζει η εταιρία σε ανακοίνωσή της, η οποία προσθέτει ότι προσέφυγε σε δικαστήριο της πόλης Κάσελ στη δυτική Γερμανία.

Η γερμανική κυβέρνηση έδωσε εντολή πριν από δυο εβδομάδες να διακοπεί για τουλάχιστον τρεις μήνες η λειτουργία των επτά πιο απαρχαιωμένων αντιδραστήρων της χώρας προκειμένου να υποστούν ενδελεχή έλεγχο, μετά την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας.

Η απόφαση της κυβέρνησης αφορά συνολικά δυο αντιδραστήρες της RWE, τους Biblis A και Biblis B, στην Εσση της δυτικής Γερμανίας. Η λειτουργία του Biblis Β είχε ήδη διακοπεί για εργασίες συντήρησης.