Ποινή 15 χρόνων φυλάκισης επιβλήθηκε σε 53χρονο για τον βιασμό της 18χρονης κόρης του σε μία υπόθεση που είχε συγκλονίσει την Κύπρο, όταν η νεαρή είχε καταγγείλει την πράξη.

Τότε, είχε καταθέσει πως η ίδια αφού τσακώθηκε με τη μητέρα της, με αποτέλεσμα να φύγει αναστατωμένη από το σπίτι, τηλεφώνησε στον πατέρα της –που ήταν χωρισμένος με τη σύζυγο του– ζητώντας να μιλήσουν, κάτι που εκείνος αποδέχθηκε, καλώντας την στο σπίτι της φιλενάδας του.

Η 18χρονη πήγε στο σπίτι του πατέρα της ο οποίος της πρότεινε να πάνε βόλτα με το αυτοκίνητο της φιλενάδας του, για να του πει τα προβλήματά της. Ο 53χρονος είχε πει ψέματα στη φιλενάδα του, λέγοντας ότι θα έπαιρνε την κόρη του στο σπίτι της γιαγιάς της.

Ακολούθως ο 53χρονος οδήγησε την κόρη του σε ερημική περιοχή κοντά στη Λεμεσό, όπου αφού την απείλησε, τη χτύπησε και τη βίασε. Στη συνέχεια, τη μετέφερε με το αυτοκίνητο στην οικία της γιαγιάς της.

Είχε ακολουθήσει ανθρωποκυνηγητό από την Αστυνομία για τον εντοπισμό του δράστη μετά την καταγγελία της 18χρονης, ώσπου και βρέθηκε.

Να σημειωθεί πως ο δράστης είχε καταδικαστεί το 2011 σε 4ετή ποινή κάθειρξης για απόπειρα βιασμού στην Ελλάδα. Αποφυλακίστηκε όμως τον επόμενο χρόνο με περιοριστικούς όρους, τους οποίους παραβίασε διαφεύγοντας αρχικά μέσω Βουλγαρίας και επιστρέφοντας μέσω Κατεχομένων στην Κύπρο.

Ένταλμα σύλληψης εκκρεμεί σε βάρος του και στην Ελλάδα, θεωρείται όμως απίθανο να εκδοθεί στην Ελλάδα αφού πρώτα θα πρέπει να εκτίσει τη 15ετή κάθειρξη που του επιβλήθηκε σήμερα.