Επανέρχεται δυναμικά το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης, στην υπόθεση του εξαφανισμένου Boeing της Malaysia Airlines, καθώς η αστυνομία της Μαλαισίας συνέλαβε 11 υπόπτους για τρομοκρατία και δεσμούς με την Αλ Κάιντα.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, τη σύλληψη και την ανάκριση των 11 ατόμων, ηλικίας 22 έως 25 ετών, ζήτησαν μυστικές υπηρεσίες, όπως το FBI και η MI6.

Οι συλλήψεις έγιναν στην Κουάλα Λουμπούρ και στην πολιτεία Κεντά την περασμένη εβδομάδα και οι ύποπτοι θεωρείται ότι είναι μέλη βίαιης τρομοκρατικής ομάδας, που σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις σε μουσουλμανικές χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από τους ανακρινόμενους έχουν παραδεχτεί ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή τους με την εξαφάνιση του Boeing.

Τις έρευνες περί τρομοκρατίας πυροδότησε η κατάθεση του βρετανού Μουσουλμάνου Σαατζίντ Μπαντάτ στη δίκη του γαμπρού του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος υποστήριξε ότι παρέδωσε ένα παπούτσι-βόμβα σε Μαλαισιανούς.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 239 άνθρωποι, πραγματοποιούσε την πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο αλλά χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ περίπου μία ώρα μετά την απογείωσή του στις 8 Μαρτίου.