Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας ανακοίνωσε ότι άφησε ελεύθερο απόψε τον ηγέτη του κόμματος Σιν Φέιν Τζέρι Άνταμς έπειτα από τέσσερις ημέρες κράτησής του και ανάκρισής του στο πλαίσιο της έρευνας για μια δολοφονία που φέρεται ότι είχε διαπράξει ο IRA το 1972, ενώ αναμένεται η εισαγγελία να ανακοινώσει εάν θα του ασκήσει δίωξη για την υπόθεση.

Ο 65χρονος πρόεδρος του Σιν Φέιν, ο οποίος ανακρινόταν από την 30ή Απριλίου σχετικά με την υπόθεση της απαγωγής και της δολοφονίας της Τζιν Μακόνβιλ, μιας μητέρας 10 παιδιών, το 1972, «αφέθηκε ελεύθερος» και ο φάκελός του διαβιβάστηκε στην εισαγγελία, η οποία θα αποφασίσει εάν θα του ασκήσει δίωξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της βορειοϊρλανδικής αστυνομίας.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Άνταμς την περασμένη Τετάρτη, στο πλαίσιο της έρευνας για την απαγωγή και τη δολοφονία της Τζιν Μακόνβιλ το 1972. Έχει διορία ως τις 21:00 (ώρα Ελλάδας) για να αποφασίσει εάν θα του απαγγείλει κατηγορίες, θα τον αφήσει ελεύθερο ή θα ζητήσει την περαιτέρω παράταση της κράτησής του.

Ο Άνταμς ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη σύλληψή του την Τετάρτη ότι είναι «αθώος» και δεν είχε «καμία ανάμιξη» στην απαγωγή και τη δολοφονία της Μακόνβιλ. Η σύλληψη και η κράτησή του αύξησαν τις εντάσεις στους κόλπους της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας, όπου η ειρήνη χαρακτηρίζεται εύθραυστη.