Ενδεκα μέλη πληρώματος κινεζικού φορτηγού πλοίου, σύμφωνα με νεότερο τηλεγράφημα, αγνοούνται μετά την πρόσκρουση σήμερα του φορτηγού με πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και τη βύθισή του κοντά στο Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

"Ενδεκα άνθρωποι αγνοούνται" από τη σύγκρουση που σημειώθηκε κοντά στο νησί Πο Τόι, νοτίως του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

"Δύο εμπορικά πλοία συγκρούστηκαν και το ένα βυθίστηκε", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων ναυτικών πραγματοποιούνται με την υποστήριξη ενός ελικοπτέρου και πολλών πλοίων, σε συντονισμό με τις κινεζικές αρχές.

Ένας άνδρας διασώθηκε από αλιευτικό σκάφος και νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα στα χέρια και τα πόδια.

Αεροφωτογραφίες που πρόβαλαν τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν μια πετρελαιοκηλίδα στο σημείο του ναυαγίου.

Η θαλάσσια περιοχή του Χονγκ Κονγκ είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια στον κόσμο και κομβικό σημείο της ναυσοπλοΐας. Εκατοντάδες πλοία --από παραδοσιακά ξύλινα σαμπάν έως τεράστια φορτηγά-- διαπλέουν καθημερινά τις θαλάσσιες οδούς του.

Τον Οκτώβριο του 2012, η σύγκρουση μεταξύ ενός ταχύπλοου οχηματαγωγού και ενός κρουαζιερόπλοιου είχε προκαλέσει το θάνατο 39 ανθρώπων.