Οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με τις αρχές στην Συρία , έβαψαν με αίμα τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Δαμασκό και τα προάστια της πρωτεύουσας, αλλά και στις παραθαλάσσιες πόλεις Λατάκια και Μπάνιας.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εννέα νεκρούς, ενώ στην πόλη Ντούμα 3.000 διαδηλωτές βγήκαν από τα τζαμιά της πόλης μετά την προσευχή της Παρασκευής και άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν με αληθινά πυρά.

Εκφράζεται φόβος ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους δέκα, ενώ από τις συγκρούσεις με την αστυνομία, τραυματίστηκαν δεκάδες άτομα και πραγματοποιήθηκαν πολλές συλλήψεις.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης από τη Δαμασκό δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν υπάρχουν νεκροί.

Αναφέρεται ότι οι κάτοικοι της Ντούμα είχαν κλειστεί στα σπίτια τους καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν τοποθετήσει ελεύθερους σκοπευτές στις στέγες των κτιρίων.

Επίσης στην περιοχή Σαναμέιν, κοντά στην Ντεράα, ένας νεαρός, ο 20χρονος Γιάσερ αλ-Σαμάρι, σκοτώθηκε από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, ανέφερε ένας ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο αλ-Σαμάρι μετείχε σε μια ομάδα διαδηλωτών που προέρχονταν από τα κοντινά χωριά Ινχέλ και Τζάσεμ, εναντίον των οποίων άνοιξαν πυρ οι αστυνομικοί με σκοπό να τους διαλύσουν.