Τρεις ξένοι απήχθησαν χθες στο Δέλτα του Νίγηρα, την περιοχή που είναι πλούσια σε πετρελαϊκά κοιτάσματα στην νότια Νιγηρία, ανακοίνωσε σήμερα η νιγηριανή αστυνομία.

"Τρεις ξένοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν (μια περιοχή ευθύνης της τοπικής κυβέρνησης) χωρίς ασφάλεια και απήχθησαν", χθες, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πολιτείας Μπαγέλσα.

Το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών, με εκπρόσωπο του οποίου επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, απάντησε ότι ενημερώθηκε πως οι απαχθέντες μπορεί να είναι Ολλανδοί.

"Επιβεβαιώνω ότι γνωρίζουμε για την φερόμενη απαγωγή στην Νιγηρία τριών Ολλανδών πολιτών", δήλωσε εκπρόσωπος του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών στην Χάγη.

"Προς το παρόν", πρόσθεσε η ίδια, "δεν έχουμε κάποια επιβεβαίωση από τις τοπικές αρχές".

Δεκάδες ξένοι, μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι στον πετρελαϊκό τομέα, έχουν απαχθεί στο παρελθόν στην ασταθή περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά την καταβολή λύτρων.

Η πετρελαϊκή εταιρεία Shell έχει σημαντική παρουσία στην περιοχή αυτή. Ωστόσο οι πληροφορίες της αστυνομίας, σύμφωνα με τις οποίες οι ξένοι που απήχθησαν ταξίδευαν χωρίς ασφάλεια, δείχνουν ότι δεν επρόκειτο για εργαζομένους στον πετρελαϊκό τομέα.

Οι ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον πετρελαϊκό τομέα δεν επιτρέπουν στο προσωπικό τους να μετακινείται στο Δέλτα του Νίγηρα χωρίς στρατιωτική συνοδεία.