Άγνωστοι ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν γάλλο πολίτη στην Σανάα, την πρωτεύουσα της Υεμένης, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας επιβεβαίωσε την επίθεση, αναφέροντας ότι ένας «αλλοδαπός» σκοτώθηκε και δύο άλλα άτομα τραυματίστηκαν από πυρά.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας είπαν ότι οι ένοπλοι, οι οποίοι οδηγούσαν ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, ανέκοψαν την πορεία του οχήματος στο οποίο επέβαινε ο γάλλος πολίτης και άνοιξαν πυρ. Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για τη σημερινή επίθεση, ενώ στο Παρίσι το αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις αναφορές από την Υεμένη.

Τον περασμένο μήνα ένας γερμανός διπλωμάτης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας απαγωγής του από άγνωστους ενόπλους.

Στην Υεμένη δρα η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, την οποία οι τοπικές αρχές έχουν κατηγορήσει για μια σειρά επιθέσεων εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

Την περασμένη εβδομάδα ο στρατός της Υεμένης ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση με στόχο «προπύργια των μαχητών» σε δύο νότιες επαρχίες της χώρας.
Η Υεμένη, χώρα-σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, προσπαθεί να ξεπεράσει τα σχεδόν τρία χρόνια πολιτικής αναταραχής που ξεκίνησαν μετά τις διαδηλώσεις του 2011 που οδήγησαν στην ανατροπή του επί 33 χρόνια προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.