Κύπρος: Συμπληρώθηκαν 44 χρόνια από την ίδρυση της ΕΔΕΚ

Κύπρος: Συμπληρώθηκαν 44 χρόνια από την ίδρυση της ΕΔΕΚ

Με μια λιτή τελετή εορτάστηκαν σήμερα τα 44 χρόνια ζωής και δράσης του σοσιαλιστικού κόμματος Ενιαία Δημοκρατική Ένωση Κύπρου (ΕΔΕΚ).

Το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος είχε γίνει την 3η Μαΐου 1970. Ο ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του κόμματος, Βάσος Λυσσαρίδης, εξέφρασε περηφάνια διότι η ΕΔΕΚ «κατάφερε να αποτρέψει δυσάρεστες εξελίξεις, γιατί το σύνθημα της ΕΔΕΚ είναι ότι ο αγωνιστής όσο πιο πολύ έχει προσφέρει τόσο μεγαλώνει το χρέος του».

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, διαβεβαίωσε ότι το κόμμα θα συνεχίσει να αντιστέκεται σε λύση άδικη και ετεροβαρή, που θα θέτει σε κίνδυνο τη φυσική και εθνική επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού.

«44 χρόνια μετά το Ιδρυτικό Συνέδριο της ΕΔΕΚ τιμούμε την ιστορία μας. Όμως δεν νοείται ούτε εφησυχασμός, ούτε επανάπαυση. Ο αγώνας για ελευθερία, κοινωνική προκοπή και κοινωνική δικαιοσύνη συνεχίζεται», είπε ο κ. Ομήρου.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ κάλεσε όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις ευρωεκλογές στις κάλπες και να δώσουν ψήφο στη συνεργασία ΕΔΕΚ - Οικολόγων για να υπάρξουν αλλαγές και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο