Ουρουγουάη: Νόμιμη πλέον η καλλιέργεια μαριχουάνας

Ουρουγουάη: Νόμιμη πλέον η καλλιέργεια μαριχουάνας

Η ελεγχόμενη από το κράτος καλλιέργεια της μαριχουάνας νομιμοποιήθηκε σήμερα στην Ουρουγουάη, επιβεβαίωσε η υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών της χώρας JND.

Ο νέος νόμος επιτρέπει επίσης στους ιδιώτες να καλλιεργούν νομίμως μέχρι έξι φυτά κάνναβης. Λέσχες μαριχουάνας με 15 μέχρι 45 μέλη θα μπορούν να καλλιεργούν ως και 99 φυτά.

Καθώς η καλλιέργεια είναι πλέον νόμιμη, ο νόμος που ψηφίσθηκε το 2013 θα προχωρήσει τώρα στο επόμενο στάδιο: στη νομιμοποίηση της πώλησης από φαρμακεία μέχρι 40 γραμμαρίων κάνναβης κατ' άτομο σε καταχωρισμένους καταναλωτές. Οι πωλήσεις κάνναβης πρόκειται να νομιμοποιηθούν ως τα τέλη Νοεμβρίου ή τις αρχές Δεκεμβρίου.

Η αριστερή κυβέρνηση του προέδρου Χοσέ Μουχίκα έχει δηλώσει πως ελπίζει ότι χάρη στα νέα μέτρα θα μπορέσει να καταπολεμήσει αποτελεσματικότερα τα παράνομα καρτέλ των ναρκωτικών.

Η JND έχει θέσει ως στόχο παραγωγής τους 5 τόνους --ή περίπου το 25% της ετήσιας κατανάλωσης μαριχουάνας στην Ουρουγουάη-- στην τιμή των περίπου 20 πέσος (88 σεντς του αμερικανικου δολαρίου) το γραμμάριο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο