Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν αποκλείει να μεταβεί στους εορτασμούς της 70ης επετείου της συμμαχικής Απόβασης στη Νορμανδία στις 6 Ιουνίου, καθώς η Γαλλία διατήρησε την πρόσκλησή του, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

"Βεβαίως, η επίσκεψη αυτή εξετάζεται", απάντησε ο εκπρόσωπος του προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ σε σχετική ερώτηση επιβεβαιώνοντας σχετική δήλωσή του στο ρωσικό Τύπο, την ώρα που η ουκρανική κρίση έχει προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου ένταση μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών της Δύσης μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Στο χθεσινό φύλλο της η εφημερίδα Izvestia επικαλείτο δήλωση του Πεσκόφ σύμφωνα με την οποία ο ρώσος πρόεδρος έχει λάβει πρόσκληση από τη Γαλλία για τους εορτασμούς αυτούς και ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα πάει.

Πηγή του Κρεμλίνου την οποία επικαλείτο η εφημερίδα αναφέρει ότι η επίσκεψη του Πούτιν στη Γαλλία είναι "προγραμματισμένη" επί του παρόντος και ότι εξετάζεται αν θα υπάρξουν διμερείς συναντήσεις στο περιθώριο των εορτασμών, στους οποίους θα παραστούν δυτικοί ηγέτες, ανάμεσά τους ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε το Μάρτιο ότι εξακολουθεί να ισχύει η πρόσκληση του Βλαντιμίρ Πούτιν στους εορτασμούς στη Νορμανδία.