Η πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου, έγινε ξανά το επίκεντρο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, με αίτημα την πάταξη της κυβερνητικής διαφθοράς και την τιμωρία των υπευθύνων για τις δολοφονίες πολιτών κατά την διάρκεια της εξέγερσης στην Αίγυπτο.

Δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ, με αίτημα να "σωθεί η επανάσταση" που ανέτρεψε τον πρώην πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ και να "εκκαθαριστεί" η χώρα από τα απομεινάρια του παλαιού καθεστώτος.

Ο "συνασπισμός των νέων της επανάστασης", στον οποίο μετέχουν οι οργανώσεις που υποκίνησαν την εξέγερση κατά του Μουμπάρακ, κάλεσε τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν και πάλι με αίτημα να δικαστούν το συντομότερο δυνατόν όσοι ευθύνονται για τους πυροβολισμούς εναντίον των διαδηλωτών αλλά και αυτοί που έχουν κατηγορηθεί για διαφθορά.

Οι νέοι ζητούν επίσης να απομακρυνθούν από θεσμικές θέσεις τα μέλη του πρώην κυβερνητικού κόμματος και να αποδοθούν στο λαό τα "δισεκατομμύρια που του έχουν κλαπεί".

 Οι συγκεντρωμένοι απευθύνθηκαν άμεσα και εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους, στο στρατάρχη Χουσέιν Ταντάου, τον επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου Ενόπλων Δυνάμεων που κυβερνά τη χώρα μετά την παραίτηση του Μουμπάρακ, στις 11 Φεβρουαρίου.

Αναφορές από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των πολιτών που συρρέουν στην πλατεία Ταχρίρ και ο αριθμός των συγκεντρωμένων ξεπέρασε τις 15.000.

 Σημειώνεται ότι τα αιγυπτιακά δικαστήρια έχουν απαγορεύσει σε πολλούς πρώην υπουργούς και επιχειρηματίες να φύγουν από τη χώρα και πάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία τους εν αναμονή των συμπερασμάτων της έρευνας που διεξάγεται για διαφθορά και κατάχρηση δημοσίων πόρων.

 Ενώ από τον Φεβρουάριο έχουν παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία του Μουμπάρακ και των μελών της οικογένειάς του, όμως οι δημοκρατικοί ακτιβιστές ωστόσο εκφράζουν φόβους για "πισωγύρισμα" και για "λεηλασία" της επανάστασης.