Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν, καθώς οι πορτογαλικές αρχές έδωσαν άδεια στις βρετανικές, προκειμένου να αρχίσουν εκσκαφές στο ξενοδοχείο, όπου διέμενε η 4χρονη με τους γονείς της. 

Τα ίχνη της Μαντλίν χάθηκαν τον Μάιο του 2007 ενώ η οικογένεια ΜακΚαν περνούσε τις διακοπές της στο θέρετρο της Πορτογαλίας, Πράγια ντα Λουθ.

Έκτοτε, πολλές ήταν οι εκδοχές σχετικά με την τύχη της, από την απαγωγή και τη δολοφονία, τη σεξουαλική κακοποίηση, έως και την εμπλοκή των ίδιων των γονιών της στο θρίλερ.

Ωστόσο, αυτή τη φορά ίσως τελικά πάρει μία νέα τροπή η υπόθεση, καθώς ερευνητικές ομάδες έχουν πλέον τη δυνατότητα να ερευνήσουν εκτάσεις του θερέτρου, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

Δημοσιογράφος του δικτύου Sky News δήλωσε πως δεν είναι ακόμα σαφές που ακριβώς θα πραγματοποιηθούν οι εκσκαφές, αλλά αποκάλυψε ότι ενδέχεται να υπάρχουν στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στην λύση του αινίγματος.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως ανάμεσα στα σημεία των ερευνών είναι και η παραλία και ο χώρος γύρω από το διαμέρισμα όπου διέμενε η οικογένεια.

Όλα αυτά την ώρα που για πρώτη φορά η Σκότλαντ Γιαρντ θα πραγματοποιήσει έρευνα στο σημείο.